Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

"Адресовані людям вірші - найщиріший у світі лист"

«Ліна Костенко – цариця поезії України»
Д. Луцький
Історія залишила нам не так багато жіночих імен у поезії: А. Ахматова, М. Цветаєва, Л. Українка… У цей ряд, ми з повним правом можемо поставити і Ліну Костенко. Усе хвилює її душу: історичне минуле українського народу, його сьогодення, людина з її почуттями, роздумами, духовними цінностями, кохання, проблеми екології. Саме творчості Ліни Костенко і був присвячений поетично-музичний альманах, який з успіхом пройшов вчора в зеленій залі бібліотеки.Розпочався захід поезією «Життя іде все без коректур…», яка прозвучала у виконанні завідуючої бібліотеки Л. Пескіної. 
А далі линули чудові пісні на вірші великої поетки, адже її вірші – це дивосвіт любові, що дарує нам вірність і ніжність людської душі. Це поезія яка нагадує , що світом рухає любов. Особливі емоції присутніх визвав «Світлий сонет» Л. Костенко «Як пощастило дівчинці в сімнадцять…» 
Співана поезія у виконанні Ігоря Якубовського стала ще одним струмочком до величезного моря вічної, незбагненої творчості Ліни Костенко, пристрасної і величної.
Музика і поезія Ліни Костенко – це два космоси. І кожний неосяжний, долучитися до якого запросили учасників заходу під час огляду виставки «В часах перехідних і вічних»

Немає коментарів:

Дописати коментар