Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 15 травня 2014 р.

Знайомтесь: кращі європейські команди



До Дня Європи було організовано захід про європейські футбольні клуби, запрошеними були учні 8 класу, школи № 175, вихованці футбольної Академії "Динамо" Київ. 
Учасники заходу переглянули відеоролики з кращими голами сезону Ліги Чемпіонів 2013/2014 р., прийняли участь у вікторині на футбольну тему. Найкращим знавцем став Максим Захаров. Зацікавили присутніх і короткі біографії про зірок світового футболу Ліонеля Мессі, Кріштіану Роналду та огляд книги «Зірки світового футболу», який провели працівники бібліотеки. Особливе пожвавлення викликала поява ведучої (співробітниці нашої бібліотеки і активної вболівальниці футболу) у футболці Барселони «Мessi» №10.
І напевно, це символічно, що даний захід був проведений 14 травня, а 13 травня день
заснування футбольного клубу «Динамо» Київ.
Лідерство у футболі з самого початку належало Європі, а саме – англійцям. Вони є його родоначальниками. А потім в кінці ХІХ століття футбол почав завойовувати Європу. Так найстаріший клуб Італії створений в 1893 році, а мадридський «Реал» в 1902 р. З 1904 року з ініціативи Бельгії, Швейцарії, Данії та Нідерландів була створена ФІФА, Британія вступила до неї тільки в 1946 р. Європейський футбольний союз був створений в 1954 році і зараз до УЄФА входять 54 національні федерації. Україна член УЄФА з 1992 року.
На сьогодні найсильнішими збірними Європи вважаються: збірна Іспанії, Англії, Італії, та Німеччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар