Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 19 травня 2014 р.

Київ Костянтина Паустовського

Сьогодні, до Дня Києва, відбувся захід, учасники якого - педагоги-організатори середніх шкіл району, з глибокою зацікавленістю слухали розповідь киевознавця, Алли Михайлівни Бродецької, яка провела їх вулицями рідного нам Шевченківського району, по улюбленим місцям Костянтина Георгійовича  Паустовського та прочитала чудові рядки з його автобіографічної трилогії  "Повесть о жизни". 
Київ початку ХХ століття – місто, в якому пройшли дитинство і юність відомого письменника, Костянтина Паустовського, він знав тут кожну вулицю і всі прохідні двори.
В 1898 році сім’я Паустовських приїхала до Києва оселилася на вулиці Лютеранській, 33. Наступною адресою сім’ї була вулиця Фундуклеївська, 72. Серед адрес Паустовських – вулиця Святославська та Микільсько-Ботанічна 13, Підвальна, 9 та Баггавутівська, що на Лук’янівці, де жила бабуся Костянтина Паустовського. На розі бульвару Т. Шевченка і вулиці Володимирської знаходилась його Альма-Матер гімназія і університет св. Володимира.
Вулиця Нестерівська, будинок 33 – остання адреса Паустовського, потім він жив у Москві і Тарусі, а приїхавши в кінці 50-х років до Києва, Паустовський оселився в Будинку творчості в м. Ірпінь, де закінчив роботу над своєю автобіографічною трилогією «Повесть о жизни» - одним з головних героїв якого є наше рідне місто.


Немає коментарів:

Дописати коментар