Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 2 липня 2015 р.

Що з минулого нам потрібне в майбутньому?

Протягом останнього року київська міська влада повернулась до відновлення історичної топоніміки столиці, а також до перейменування вулиць Києва, назви яких пов’язані з діячами тоталітарного режиму.

А їх є чимало. Майже 100 вулиць столиці підпадають під перейменування відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Український інститут національної пам’яті надав перелік топонімічних об’єктів м. Києва, які підлягають першочерговому перейменуванню.

З метою напрацювання виваженого підходу до перейменування вулиць та максимального врахування думки киян Департамент суспільних комунікацій звернувся до небайдужих киян з проханням долучитись до підготовки пропозицій та вивчення громадської думки.

За інформацією Департаменту суспільних комунікацій, найбільшу зацікавленість громадян викликали пропозиції перейменувати Московську площу на Деміївську та присвоїти Московському мосту ім’я видатного українського інженера Георгія Фукса

У їх обговоренні (станом на 25 червня) взяло участь понад 700 осіб. За перейменування Московської площі виступило 93% учасників обговорення, а Московського моста – 62%.

Долучитися до обговорення має змогу кожен киянин. Задля цього громадське обговорення проходитиме у формі електронної консультації на офіційному веб-сайті КМДА.

Кожен зареєстрований користувач порталу має змогу залишити свій «голос» – погодитися чи не погодитися з запропонованими проектами, висловити свої пропозиції, зауваження, оприлюднити власну редакцію проекту рішення.

Для цього необхідно зайти в рубрику «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів».

Український інститут національної пам’яті розробив перелік вулиць столиці, які підлягають першочерговому перейменуванню. Загалом перелік містить 122 вулиці.


На офіційному веб-сайті КМДА до 25 серпня відбувається громадське обговорення проектів нормативно-правових актів, які мають на меті затвердити  запропоновані громадянами і обрані Департаментом суспільних комунікацій назви вулиць:


В приміщенні бібліотеки 
15 липня об 11:30 
 за участю києвознавців відбудеться "круглий стіл" з даного питання 

На офіційному веб-сайті Українського інституту національної пам'яті, для уваги зацікавленихрозміщено спеціальну інфографіку-алгоритм «Як перейменувати вулицю», брошуру «Як перейменувати вулицю» та іншу вибрану інформацію про перейменування.


Запрошуємо всіх небайдужих жителів столиці виявити свою громадянську позицію!

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар