Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 16 липня 2015 р.

Громадське обговорення "Топонімічні новації в Києві"

У матеріалі під назвою "Що з минулого нам потрібне в майбутньому?" ми вже розповідали про актуальну на сьогодні тему: відновлення історичної топоніміки столиці та запрошували всіх небайдужих киян приєднатися до круглого столу з даного питання.

Прекрасні літні дні спливають дуже швидко, і зовсім непомітно підійшов час для обговорення, темою якого стало перейменування вулиць Києва.

Круглий стіл був надзвичайно цікавим, пізнавальним та активним, адже його ведучим став один з найвідоміших дослідників київської старовини, історик, літератор та журналіст Михайло Кальницький

Михайло Борисович - людина давно і щиро закохана у Київ, і це відчувається відразу. З першої хвилини заходу всі присутні поринули у захопливу подорож давніми вулицями столиці, дізнались про їхні історичні та присвоєні за радянської влади назви, цікаві біографічні подробиці з життя людей, чиї імена увіковічнені у назвах вулиць Києва, а також невідомі для присутніх історичні факти перейменувань.

Михайло Кальницький входить до складу Комісії з питань найменувань, яку створено як відповідний консультативно-дорадчий орган при Київському міському голові для отримання фахових висновків з питань присвоєння, зміни, назв Об’єктів, увічнення пам’яті видатних діячів і подій на території міста Києва, відновлення історичних найменувань. Тому учасники круглого столу мали змогу дізнались "з перших вуст" про роботу комісії та результати роботи.

У круглому столі взяли участь не тільки мешканці мікрорайону "Нивки", а й жителі з різних куточків Шевченківського району. Так, наприклад, однією з учасників заходу стала мешканка вулиці Довнар-Запольського, яка, до речі, теж підпадає під перейменування.

Учасниця розповіла про намір жителів цієї вулиці перейменувати її на честь Митрофана Довнар-Запольськогоякий був професором Київського університету і став безпосереднім ініціатором заснування вищого комерційного навчального закладу під назвою "Київський комерційний інститут".

Учасники обговорення активно задавали запитання, обговорили свої проблеми та отримали від Михайла Борисовича цікаві, змістовні та каліфіковані відповіді. 

З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі та нові цікаві подорожі куточками нашої рідної столиці, з людиною, яка присвятила себе і свою працю чудовому місту, столиці нашої неньки України - Києву. 

Дякуємо, що у своїх розповідях кожного разу по-новому відкриваєте перед нами такі дивовижні сторінки історії нашого славного міста!

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар