Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 24 вересня 2015 р.

Яблучна сюїта

Я люблю, як буває осінню пахне яблуками у хаті. 
А. Малишко

Яблуневі сади займають на Землі майже 5 мільйонів гектарів, чи не кожне друге плодове дерево – яблуня. І це не дивно, адже яблука – це справжня схованка корисних речовин. Вони містять у собі органічні кислоти, цукри, вітамін С, каротин.

Можливо, саме через це, яблука займають неабияке місце в міфології та літературі.: одинадцятим подвигом Геракла стало викрадення яблук Гесперід – чарівних золотих плодів вічної молодості. А чого варте яблуко розбрату, що привело, врешті-решт, до Троянської війни!

А ще історія Білосніжки, та й Єва, як відомо, спокусила першого чоловіка за допомогою знов-таки того ж яблука. (Мабуть, щоб Адаму було не так образливо, всевишній потім напустив на нещасний фрукт хмару шкідників, які відбирають у садоводів левову частку врожаю – до третини вирощеного).

Ми теж не могли обминути увагою цей чудовий фрукт, а тому він став темою заходу, що дістав назву "Яблучна сюїта".

В програму заходу увійшли виставка-ярмарок яблук та виробів з яблук "Яблучне асорті", смаколиками якої з радістю посмакували всі учасники заходу. Всі присутні дізнались багато цікавих фактів про цей фрукт, довідалися про їх цілющі і корисні властивості, а також послухали прекрасні вірші.

Говорячи про яблука, як же ж їх не скуштувати!? Тому всі присутні отримали в дарунок від бібліотеки цей корисний фрукт, який допоміг придбати депутат Київради Костянтин Яловий.

Під кінець "Яблучної сюїти" гості взяли участь у вікторині "Ода яблуку" і продемонстрували свої знання про цей чудовий фрукт, а переможці, звичайно, отримали свої призи.

Більше фото ТУТ
Після закінчення заходу гості ще довго не розходились: хтось хотів докладніше дізнатись у ведучої про фрукт, хтось чекав на рецепт вподобаної страви, якою пригощали бібліотекарі присутніх, а комусь просто хотілось ще трішки побути в приємній компанії і поспілкуватись про яблука і не тільки...





За матеріалами: ХайВей

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар