Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 12 грудня 2016 р.

Інноваційна діяльність шкільної бібліотеки на сторінках журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр»

9 грудня в нашій бібліотеці відбулась зустріч бібліотекарів середніх шкіл району з колективом журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр».

Поступово відходить у минуле імідж бібліотеки як сховища документів і матеріалів на паперових носіях, все більше виникає потреба у використанні електронних ресурсів. Сучасні діти теж змінюють своє уявлення про бібліотеку.

Метою щомісячного журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» є саме сприяння інформаційному забезпеченню навчально-виховного процесу в школі.

«Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» - професійне ілюстроване інформаційно-методичне та бібліографічне видання для школи, адресоване усім учасникам навчально-виховного процесу.

Журнал видається з січня 2011 року українською мовою. Публікації журналу (статті, навчальні матеріали, інформаційні та бібліографічні огляди, дайджести, консультації, матеріали конференцій, семінарів і круглих столів, нормативні документи) сприяють реформуванню інформаційного середовища загальноосвітніх навчальних закладів через переорієнтацію шкільної бібліотеки та активізацію її інформаційної функції.

Журнал надходить передплатникам у вигляді комплекту, що містить друковану (текстову) частину, компакт-диск з електронними додатками до публікацій.

Постійні розділи журналу: 

  • Бібліотечна робота;
  • Інформаційне забезпечення навчального процесу;
  • Інформаційне забезпечення виховного процесу;
  • Інформаційне забезпечення управління школою.
Головний редактор журналу – Герасименко І. М. зробила огляд-презентацію журналу і відповіла на численні запитання учасників заходу.

Провідні фахівці часопису – А. Маслова та О. Прокопчук презентували супутні проекти: «Читання», «Методика», «Навчання». Особливо вразили учасників яскраві видання «Золота полиця читання», Програми з усіх предметів з літературою як основною так і додатковою.

Це надзвичайно корисний матеріал, враховуючи зміни в програмах з літератури, який так необхідний вчителям, бібліотекарям і учням.


Ця зустріч це лише початок співпраці журналу з школами району та нашою бібліотекою.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар