Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 6 червня 2017 р.

Микола Костомаров у вимірах сучасності

16 травня виповнилось 200 років від дня народження відомого українського історика, письменника і громадського діяча Миколи Костомарова, іменем якого названа наша бібліотека. До цієї ювілейної дати бібліотека підготувала 4-те видання бібліографічного покажчика про життя і творчість Миколи Івановича Костомарова, який укладено на основі бібліографічних джерел самої бібліотеки та електронних каталогів Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, Державної історичної бібліотеки, Національної бібліотеки ім. В. Вернадського та Публічної бібліотек ім. Лесі Українки. Покажчик був презентований на Міжнародній науковій конференції «Микола Костомаров і Україна» в Інституті історії НАН України.

6 червня читачі бібліотеки зустрілися з відомим костомарознавцем, автором книги «Микола Костомаров: постать історика на тлі епохи», що вийшла напередодні ювілею, к.і.н. науковим співробітником відділу української історіографії Інституту історії НАН України О. Т. Гончар. Вона ознайомила присутніх з основними розділами книги та особливо зупинилась на зв’язках Костомарова з відомими особистостями України: Т. Шевченком, родиною Білозерських і Тарновських та іншими. Висвітлила і питання «Б. Хмельницький в оцінці м. Костомарова». Недарма ж під час прощання з Костомаровим у Петербурзі біля нього поклали тритомник «Б. Хмельницький» - одну з його найвідоміших праць.

Особливої ліричності заходу надав перегляд фільму «Аліна і Костомаров» студії «ВІАТЕЛ».

Багато нової, цікавої інформації отримали учасники заходу, а фонд бібліотеки ім. М. Костомарова поповнився новою книгою Ольги Гончар.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар