Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 29 листопада 2017 р.

Ювілей письменника – свято для читача

Письменник Олександр Есаулов нещодавно відзначив свій ювілей. Бібліотека ім. М. Костомарова запросила відомого письменника на зустріч до учнів 7 класу школи №27.

Олександр Юрійович Есаулов, народився 18 листопада 1952 року у селі Ромачі, Просницького району Кіровської області, Росія, у родині військовослужбовця.
У 1970 році закінчив десять класів Республіканської середньої школи-інтернату по класу кульової стрільби, кандидат у майстри спорту, неодноразовий чемпіон України.
У 1985 р. обраний заступником голови Прип’ятського міськвиконкому. На цій посаді зустрів аварію на Чорнобильський АЕС. Приймав участь та організовував різні заходи, пов'язані з евакуацією населення міста, подальшого його забезпечення житлом, роботою, виплатою відшкодування за майно, що було залишено у Прип'яті і таке інше. За працю у ці дні у 2007 році нагороджений орденом «За заслуги» 3-го ступеня.

З 1998 року – технічний директор Інституту підтримки експлуатації АЕС, де працює до теперішнього часу.
Писати почав у 2005 році, коли упорядкував свої нотатки про події 1986 року. Вийшла невеличка книжка. Після цього написав свою першу дитячу книжку «Game over!», яка вийшла накладом у 2000 примірників у видавництві «Зелений пес». Після цього у тому ж видавництві у 2006-2008 роках вийшли ще чотири книги з цієї ж серії: «Антівірус», «Канікули для Інформи» (лауреат «Еврокон-2006), «Вихідний формат» та «Таємниця Великого Сканера». У 2011 видавництвом «Теза» (Винниця) почала видаватися серія «Дитячий детектив». Усього написано одинадцять книг, видані вже сім: «Кьонінгова колекція», «Чорні археологи», «Як уполювати чупакабру»,
«Кіднепінг», «Справа честі», «Щуриний підступ» та «Жіноча справа».

А далі йшла мова про дитячий детектив. Як же то захопливо — бути детективом! Особливо, коли ти школяр. Але ж, як виявляється, страшенно небезпечно: стеження, гонитви, крадіжки і викрадення — усе, як у справжньому дорослому житті. Написаний у манері реалізму, детектив, у якому розслідування провадять підлітки, — надпопулярний за кордоном жанр. В Україні це перші вітчизняні дитячі детективи, створені за всіма канонами жанру. Книжки містять помітну пізнавальну складову, насамперед історично-культурницьку.
Цікава, захоплююча розповідь автора не залишила байдужим нікого, збираючи навколо нього нових прихильників. 

Всі учасники мали змогу придбати книги Олександра Юрійовича. І виявили бажання зустрітися знову.










Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар