Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Казкарка Джинні - "жива книга"

Письменниця Євгенія Пірог – авторка й кураторка дитячих проектів: "Додай читання", "Тату почитай", "Срібна читацька книга", спрямованих на популяризацію книги. Її проекти "Срібна книга" та "Казковий гопак" визнано Національними рекордами України.

Сьогодні пані Євгенія завітала до Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Ініціатором зустрічі була наша бібліотека, яка співпрацює з Центром.


Казкарку Джинні діти чекають з нетерпінням. Впізнати її легко: вона у чудернацькому капелюсі та зазвичай з кумедними барвистими косичками, і з купою всіляких цікавинок.

Головне – вона залучає дітей до співавторства, створивши разом з ними понад 40 казок, які укладені в альманах "Блискуче перо".

А ось "Срібну книгу" створювали 360 дітей та 60 дорослих. За десять зустрічей протягом 2011-2012 років діти та дорослі змогли написати разом історію, яку згодом видали. І кожна дитина, яка долучилася до проекту, відчула себе частинкою великої справи.

Прийшовши до центру, письменниця відразу залучила малечу до живого спілкування. В образі веселої та мудрої Казкарки Джинні, пані Євгенія презентувала свою нову книгу: музично-художнє видання для дітей "Кольорові голоси"

А потім всі разом створювали "Синю книгу" – казку про палац для дітей на Сирці. Діти разом з батьками заповнювали сторінки книги аплікаціями. 

"Синя книга" залишилася на згадку про зустріч у Центрі.

Безліч позитивних емоцій, яскраві та приємні несподіванки – таким запам’ятався дітям цей день. Діти та батьки подякували Євгенії Пірог за свято, адже було весело, цікаво та казково. 


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар