Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 13 липня 2018 р.

Шумить у мушлі море

дитина прикладає до вуха мушлюЛіто! З чим воно асоціюється у малечі? Літні канікули? Ні, бо ще не ходять до школи? Тоді з чим? Звісно, з сонечком, з теплом, коли хочеться поплескатися у річці чи морі, пробігтися босоніж по пекучому пісочку. Асоціацій безліч, адже цікавих розваг, які малеча полюбляє в літню пору, велика кількість!

Під час минулої зустрічі багато дітей поділилися своїми планами на літо, але для всіх виявилася найжаданішою мрія – поїхати на море! Тому ми не гаючи часу вирушили з малечею з дитячого садочка № 467 по морях всього світу!

діти роблять Божу корівку з мушліСпочатку ми помандрували різнокольоровими морями: Жовтим, Чорним, Червоним морем. Дізналися звідки походять їх назви. Знайшли моря, які знаходяться на території України. 

Також познайомилися з морськими мешканцями цих морів – це черепахи, дельфіни, медузи, креветки, краби та чудернацькі рибки. І виявляється, багатьох з них діти бачили й знають з мультфільмів, а з деякими вони мали вже тісний контакт (медузи та краби) і на довго запам’ятали цю зустріч. 

діти тримають Божі корівки, виготовлені з мушліАле на цьому знайомство з морем не закінчилось. Малеча мала змогу власноруч потримати мушлі – одне з найдивовижніших створінь природи! Не вирушаючи до моря, малюки почули як шумить море, приклавши мушлю до вушка. А деякі кмітливі дітлахи навіть використали морські раковини як мобільний телефон!

І щоб з собою принести додому краплинку моря і радісного настрою, ми з дітками провели майстер-клас «Божа корівка з мушлі»

діти показують свої поробки з мушліНам знадобилися: пластилін чорного та червоного кольору, різного розміру мушлі та вправні пальчики! 

В когось виходило відразу «вдягнути» морську раковину у червоний жакет, а хтось чекав на допомогу. Ну, а щоб побачити скільки років нашим комашкам, дітвора на спинку Сонечкам додала стільки крапочок, скільки їм самим років, а ще дала їм свої імена.

Процес творіння був творчим та захопливим! І ось, наші Сонечка готові й чекають на нові мандрівки зі своїми друзями!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар