Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 30 жовтня 2019 р.

Фонтан казок

Осінь… Маючи всі права, вона володарює над землею! У неї своя палітра барв, своя атмосфера. Вже на зміну сонячним дням найчастіше приходять дощ та холодний вітер, який зриває своїм поривом останнє листя з дерев і несе їх у танок. На мокрих вулицях поспішають перехожі, розкриваючи свої парасольки… 

Життя людей та міста змінюється. Та це не привід сумувати! Це гарна нагода поділитися своїми враження після літніх, сонячних днів зі своїми друзями у теплій атмосфері! І тому, ми завітали на гостини до наших друзів з дитячого садочка № 467.

Подорожі, нові друзі та враження, пригоди та, звісно, нові книжки, нові знання – подарувало літо маленьким вихованцям! Тому, читаючи їм вірші та загадки, ми мали змогу поринути у світ чарівних казок. Але малеча не зупиняється тільки на книжках та мультфільмах. Як ми дізналися, зі своїми казковими героями вони зустрічаються у ляльковому театрі: як у садочку, так і у міському театрі. Але, на жаль, не всі ще мали змогу піти до Київського академічного театру ляльок

До речі, споруда лялькового театру дуже красива та приваблює не тільки малечу, а й дорослих. Тому ми вирушили на віртуальну екскурсію до театру. Музичний фонтан «Дюймовочка» гостинно «зустрічає» киян та гостей міста біля театру, даруючи в теплі, сонячні дні свіжість, а для дітей це гарна нагода поплескатися із задоволенням у воді! Театр нагадує казковий палац, оточений чарівними клумбами, сходами та скульптурами казкових персонажів. В казковому стилі оформлено й інтер’єри театру.

Та на цьому наша подорож у чарівний світ казок та фонтанів не закінчилась. Щороку у кінці жовтня столичні фонтани припиняють свою роботу до весни, і можливості насолоджуватися водограями поки не буде. А щоб не сумувати, наш гарний настрій продовжив майстер-клас «Фонтан чудес». З першого погляду, начебто нічого складного, бо для роботи потрібно не багато: папір, клей, трафарет кола, ножиці, фольга та двосторонній скотч. Але, наші «насоси та форсунки» не легко було з’єднати та «запустити» в дію! Нарешті, зробили! 

Ми вкотре переконались, що дитячій фантазії немає меж: хтось своє створіння назвав «Слоненятко», хтось став чаклуном, а дехто приміряв свій фонтан, як капелюшок! Ось вам і осінь з похмурими днями! Все залежить від власного настрою та оточення! Тому, наші маленькі друзі бажають завжди всім випромінювати радість та мати такі ж яскраві посмішки, які дарують вони самі!


                                



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч)
.

Немає коментарів:

Дописати коментар