Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 1 квітня 2022 р.

«Медіаграмотність – запорука виграшу в інформаційній війні»


Найефективнішим способом боротьби із неякісними чи пропагандистськими ЗМІ є медіаграмотність – сукупність знань, навичок та умінь, що дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати різноманітні повідомлення для різних типів медіа. Окрім того, медіаграмотність передбачає вміння розуміти й аналізувати, як медіа функціонують у суспільстві та який вплив вони мають.

22 березня 2022 року за ініциативи Олени Шматько, завідувача НМВ, координатора Регіонального тренінгового центру (РТЦ) Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки (ЛОУНБ), відбувся вебінар для бібліотекарів України на тему: «Медіаграмотність – запорука виграшу в інформаційній війні».




Місія сучасної бібліотеки – допомагати читачам вчитися компетентно споживати будь-які повідомлення в мас-медіа та вміти створювати свій власний медіа-продукт.



Пані Олена надала можливість познайомитись зі своєю презентацією «Медіаграмотність – запорука виграшу в інформаційній війні», яка фахово допоможе бути медіаграмотним, тобто, спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація. 


Бути медіаграмотним означає бути здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими.
Медіаграмотність є запорука того, що ми виграємо інформаційну війну!


Переглянути презентацію можна ТУТ!




Джерело: http://shevcbs.kiev.ua/mediagramotnist-zaporuka-vygrashu-v-informaczijnij-vijni/




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар