Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

неділю, 20 лютого 2022 р.

Презентація книги Міли Іванцової «Намальовані люди»


День 20 лютого 2014 року і до сьогодні відлунюється болем в серці кожного з нас. Герої Небесної Сотні – це уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.

Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих.
Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17. За ці роки написано чимало книжок цієї тематики, як публіцистичних, так і художніх. Але особливе місце серед них займає роман Міли Іванцової «Намальовані люди».

17 лютого до нашої бібліотеки завітала відома письменниця, перекладачка, педагог і журналістка Міла Іванцова, аби презентувати старшокласникам свій роман «Намальовані люди». Це розлога художня хроніка зими 2013-2014 рр. про звичайних людей, поставлених у незвичайні обставини. Про Майдан та антимайдан, про небайдужих, які постали проти злочинної влади за людську гідність, про силовиків, поглядом з іншого боку барикад, про тих, кого взагалі не торкнулося. Про художників та медиків, підприємців і студентів. Про чоловіків та жінок, підлітків та літніх людей, українців і не тільки. Про кохання, силу духу, взаємопідтримку, самопожертву, людяність і любов у широкому сенсі цього слова. І, звісно, про Київ, буремний та буденний, як і у всіх інших романах авторки.

Авторка розповіла про сюжет книги, про ту неймовірну атмосферу, яка панувала серед людей, які відстоювали свої права та свободу на Майдані, а також про необхідність бути в потоці життя, а не інертним спостерігачем. Це дійсно зараз дуже важливо. Ми щиро вдячні Мілі Іванцовій за цю чудову зустріч!


Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наш душевний щем вдячності.

«Герої не вмирають», таку назву має тематичний перегляд літератури підготовлений бібліотекою.

 







Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).




Немає коментарів:

Дописати коментар