Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 3 лютого 2022 р.

АНОНС | Онлайн зустріч з Михайлом Кальницьким | «Прагнення до суспільної користі»


8 лютого 12.00
Онлайн зустріч із відомим знавцем київської старовини 
Михайлом Кальницьким  «Прагнення до суспільної користі».

З нагоди 190-річчя від дня народження мецената, почесного громадянина м. Києва Терещенко Федора Артемійовича в нашій бібліотеці відбудеться о​нлайн зустріч​ з відомим знавцем київської старовини - Михайлом Кальницьким «Прагнення до суспільної користі». 
Запрошуємо приєднуватись до онлайн трансляції 8 лютого о 12.00 год., яка відбуватиметься на сторінці бібліотеки у соціальній мережі ​​Facebook​ http://www.facebook.com/Biblio.nivki​.

Довідково:

Федір Артемійович Терещенко — багатий український підприємець, меценат, колекціонер, почесний громадянин міста Києва. Похований у родовій погребельні сім'ї Терещенків у нижньому ярусі Трьох-Анастасіївської церкви. В Глухові неодноразово займав високі громадські посади — мирового судді, бургомістра міського магістрату. Опікував засновані родиною Терещенків в місті заклади.

Михайло Кальницький — учасник численних історичних, краєзнавчих, культурологічних наукових конференцій. Активно займається вивченням та охороною культурної спадщини Києва та України. Входить до складу Головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури. Член редколегії та автор значної кількості статей тому «Київ» Зводу пам'яток історії та культури України (три книги тому видані у 1999, 2004 та 2011 роках). Проводив пошук архівних матеріалів для проєктів реставрації та відтворення історичних будівель Києва (комплекс Михайлівського Золотоверхого монастиря, Миколаївський собор Покровського монастиря, Різдвяна церква на Подолі, Кловський палац та ін.). Член комісії з питань найменувань та пам'ятних знаків Київської міської державної адміністрації.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар