Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

Показ документального фільму «Любов Орлова в гримі та без нього»




До 120-річчя від дня народження відомої радянської кіноактриси Любові Орлової (1902-1975), в нашій бібліотеці відбувся показ документального фільму «Любов Орлова в гримі та без нього», який пройшов в межах кіноклубу «Сіріус».
На зустрічі зібралося покоління, яке обожнювало і продовжує любити цю велику акторку.

Любов Орлову називали російською Марлен Дітріх. Завдяки їй радянський кінематограф не лише піднявся на новий рівень, а й став упевнено конкурувати із театральним мистецтвом. Величезна кількість нагород та заслуг, яскрава фільмографія — Любов Петрівну по праву вважають однією з найталановитіших акторок Радянського Союзу.


Любов Петрівна Орлова мала чудове сопрано. Вона чудово танцювала та грала на роялі та фортепіано. Ці її таланти багаторазово використовувалися у всіх наступних картинах. Стрічки «Волга-Волга», «Світлий шлях» та багато інших були переповнені музикою та піснями. Фільми з Орлової надзвичайно улюблені радянськими глядачами. На початку 1940-х актриса була настільки популярною, що нерідко наказувала і проводила солдатів на фронт. Вона виступила з концертами на всіх фронтах – від Мінська до Курська та Орла.

Кар'єрний спад намітився у Любові Орлової на початку 1960-х. Вона все рідше з'являється на екрані та на театральній сцені. 1970-го глядачі побачили комедію «Російський сувенір». А остання стрічка за участю Орлової «Шпак і Ліра» вийшла 1972 року.


Орловій двічі присуджувалась найпрестижніша в країні Сталінська премія. Перший раз за роль Маріон Діксон у картині «Цирк», другий – за стрічку «Зустріч на Ельбі», де Любов Петрівна зіграла американську журналістку Джаннетт Шервуд. Також артистка отримала Орден Леніна, два ордени Трудового Червоного Прапора. Незабаром вона стає Заслуженою, а потім і Народною артисткою РРФСР та СРСР.










Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).





Немає коментарів:

Дописати коментар