Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 16 лютого 2022 р.

Зустріч з В'ячеславом Купрієнко | «Афганістан в душі моїй болить»


З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав до нашої бібліотеки завітав В’ячеслав Купрієнко — офіцер запасу, спецназівець, ветеран війни в Афганістані, виконавець авторських пісень, лауреат фестивалю «Пісні, народжені в АТО». 

15 лютого народ України вшановує героїчні подвиги та вірність військовому обов’язку учасників бойових дій на території інших держав. Цей день присвячений виведенню військ з Афганістану. Саме 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгано-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію, як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Указом Президента України 11 лютого 2004 року в нашій країні встановлений День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.


Майже 160 тисяч українців взяли участь в бойових діях в Афганістані. Мужність та героїзм дорого коштували Україні. Понад 3 тисячі наших співвітчизників не повернулися з тієї війни живими… Понад 8 тисяч українців дістали поранення. Велика кількість тих, хто повернувся, отримали каліцтво, контузії, зламану психіку, поламані долі. Ще від 60 до 72 українців, за різними даними, вважаються зниклими безвісти. Або тими, хто потрапив у полон і не повернувся з нього.

Час і досі не загоїв рани учасників тієї жорстокої війни. Не можна забути про біль та загиблих на чужій землі друзів, побратимів.


Розповідь пана В'ячеслава та пісні у його чудовому виконанні глибоко вразили присутніх. 

Щиро дякуємо В'ячеславу Купрієнко за душевну зустріч!






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар