Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 8 липня 2022 р.

Святі слова - родина, рід | Книжкова виставка до Дня родини в Україні


8 липня в Україні відзначають День родини. Родина, рідні, домашнє вогнище – найголовніше в житті кожної людини. За словами відомого українського педагога Василя Сухомлинського, сім’я – це те первинне середовище, де людина повинна вчитися робити добро.

День родини відзначаєтеся в нашій країні з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» був підписаний 30 грудня 2011 року. 

Мета свята – популяризація сімейних цінностей, укріплення родинних стосунків, розвитку сімейних традицій та забезпечення виховання дітей у родинному колі. Людина сильна тоді, коли в неї є родина, коли її є кому підтримати і допомогти. У сім’ї людина навчається добра і любові, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам'ять свого народу.

Родина – невичерпне джерело любові, щастя та злагоди. Сім’я дає нам почуття згуртованості, вчить нас співпереживанню, доброзичливості й мудрості. В усі часи любов і повага до родини була основою народної моралі та її найвищим законом. Родина – наш надійний притулок у безмежному і не завжди дружньому світі. І кожен із нас обов’язково має вносити свій вклад у щастя своєї родини.

Формування в родині духовної культури особистості завжди здійснювалося через читання. Книги є не тільки джерелом інформації, але й своєрідними ліками для душі і серця, засобом спілкування із оточуючим світом. Книги, які є зразком високого художнього слова виховують у людей почуття родини і роблять їх життя повнішим, цікавішим.

До Дня родини ми пропонуємо ознайомитися із книгами, які представлені на книжковій виставці "Святі слова - родина, рід: книги для всієї родини".

Колектив нашої бібліотеки бажає кожній родині взаєморозуміння, поваги один до одного та безмежної любові. Віримо, що скоро усі наші сім'ї будуть щасливо жити під мирним небом України! Бережіть свої родини!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар