Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

неділя, 8 вересня 2024 р.

Бібліотечний урок "Енциклопедії - книги, які знають все"


Бібліотечний урок "Енциклопедії — книги, які знають все"

У п’ятницю 6 вересня в нашій бібліотеці відбувся захоплюючий бібліотечний урок для учнів 4-го класу ЗОШ №27 м. Києва під назвою "Енциклопедії — книги, які знають все". Метою заходу було познайомити школярів із різноманіттям енциклопедій та навчити їх ефективно користуватися цими цінними джерелами знань.

Бібліотекар розповіла дітям про те, як енциклопедії можуть стати незамінними помічниками в навчанні та пошуку інформації. Учні дізналися, що в енциклопедіях можна знайти відповіді на численні запитання про навколишній світ — від цікавих фактів про тварин до відомостей про природні явища, наукові відкриття та історичні події.




Під час уроку діти не лише слухали, але й самостійно працювали з енциклопедіями. Вони мали можливість погортати сторінки цих книг і відшукати цікаві факти, використовуючи зміст та алфавітний покажчик. Також учні навчилися розрізняти тематичні енциклопедії та швидко знаходити потрібну інформацію.

Цей урок допоміг школярам зрозуміти, що енциклопедії — це не просто книги для читання, а справжні довідники, які можуть бути корисними під час навчання і розширювати їх світогляд. Навички пошуку інформації, отримані на уроці, стануть їм у нагоді як у шкільному житті, так і в подальшому розвитку.

Ми раді, що наші читачі активно цікавляться книгами і прагнуть дізнаватися більше про навколишній світ. Сподіваємось, що урок "Енциклопедії — книги, які знають все" залишить у їхніх серцях бажання відкривати для себе нові знання та пізнавати світ через книги.

Запрошуємо всіх охочих відвідати нашу бібліотеку та знайти свою енциклопедію, яка відповість на ваші питання!


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар