Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Стартап без помилок: як розпочати свій бізнес?

З чого почати власний бізнес? Якщо ви задалися цим питанням, то вже на 50 % виконали задумане. Чому?

Відповідь проста. Знайти в собі сили стати незалежним, самостійно керувати життям і своєю справою це величезний крок вперед. 

Все що залишається зробити далі – лише формальність, яка вимагає певних зусиль і організаторських здібностей. З чого можна почати свій бізнес і як це зробити правильно? 

На цій темі ми і загострили особливу увагу під час чергового заняття факультету фінансової грамотності.

Фахівцями сформульовано кілька правил для бізнесменів-початківців:

  1. «Між багатством і власним бізнесом знак рівняння не ставиться».
  2. «Своя справа – завжди ризик, але не завжди успіх».
  3. «Успішний бізнес – це завжди інновіція».
Головне у бізнесовій діяльності – ідея. 


Досить поширеною є думка, що для відкриття власного бізнесу потрібний стартовий капітал. Це не завжди відповідає дійсності. Більшість всесвітньо відомих компаній стартували з «нуля». Наприклад «Microsoft», «Apple», «Coca-cola», «Kodak», «Google».

Кажуть, що успіх у бізнесі – це не питання вдачі чи випадковості. Це - питання досвіду і знань. Для успішного ведення бізнесу необхідні знання. 

Поради в цьому напрямі прості та зрозумілі:

  • Оберіть фірму, яка буде вам цікава у якості майбутньої бізнесової діяльності. Доцільно влаштовуватися на роботу у таку компанію і певний час там попрацювати. Таким чином можна отримати знання та досвід, які знадобляться для ведення власного бізнесу. 
  • Бізнесу треба навчатися. З цією метою потрібно читати книжки, журнали та інші джерела, що містять ділову інформацію. Навчання у наш час має бути безперервним. Секрет успіху – це постійне удосконалення своїх знань.
Учасники заходу ознайомились з дайджестом «Школа бізнесу для початківця», а також стали учасниками тестування «Складові успіху», проведеного психологом Центру зайнятості – І. Ларіною

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар