Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 25 вересня 2017 р.

Будуємо міцну команду

Школа і клас для школяра – це не тільки місце, де є можливість спілкуватися, але й модель поведінки, авторитет. Група задає норми для своїх членів – від стилю в одязі до поведінки та особистісних цінностей. Стосунки в групі впливають на всі сторони життя, включаючи навчальну діяльність. Конфліктні стосунки між однокласниками часто ведуть до страху відповідей біля дошки, заважають засвоєнню матеріалу. Таким чином, розвиток згуртованості, поліпшення соціально-психологічного клімату, формування позитивних групових норм важливі не тільки для розвитку групи, а й для успішної навчальної діяльності.

Мета заходу: активізувати наглядові та аналітичні здібності, сприяти розвитку комунікативних навичок, згуртованості всередині команди, вміння узгоджувати свої дії з іншими, вирішувати поставлені завдання. 
Гра «Пазли» допомогла закріпити якості, необхідні для спілкування. Вправа «Купини» була спрямована на розвиток вміння йти на компроміси та поступки, співпрацювати і діяти спільно. 

Наприкінці, ведуча – психолог Олена Черниш, запропонувала подумати над тим, щоб ви змогли подарувати класу, щоб взаємодія в ньому стала ще ефективніша, а відносини – більше згуртованими? 

Далі кожен з учасників висловлювався, що він хотів би подарувати групі для покращення взаємовідносин.











Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар