Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

неділю, 11 листопада 2018 р.

Я буду пити досхочу нектар чаруючого слова

учні школи № 95 м. Києва з Ігорем Якубовським
9-го листопада в нашій державі відзначають День української писемності та мови. Український філософ Іван Огієнко влучно висловився, що мова – це національна ознака українців, у ній наша культура, сутність нашої свідомості. Дійсно, спілкуючись українською мовою, ми ідентифікуємо себе як єдина українська нація.

Ліна Пескіна на заході присвяченому українській  мові у школі № 95У ці не прості часи для України – саме мова виступає об’єднуючим символом, прокладає ще один важливий місточок між Сходом та Заходом. У цей святковий день важливо нагадати суспільству, що мова – душа нації.

У повсякденному житті ми забуваємо про справжню цінність мови. Вона є тією життєдайною частиною, що живить українську націю. У ХІХ столітті саме з мови почалося відродження ідеї української державності. 

Наша бібліотека не залишилась осторонь святкування Дня української писемності та мови. З нагоди свята ми провели святковий захід в актовій залі школи № 95.

Ігор Якубовський виконує пісні для школярів про українську мовуЧудову ліричну програму підготував композитор, співак та бард Ігор Якубовський. Ніжно та щемливо, натхненно й урочисто лунали поезія та пісні присвячені українській мові та Україні. А у відповідь сердечним теплом сповнювалися погляди вдячної аудиторії. 

Такі зустрічі – ніби живлюща роса, справжній нектар духмяних квітів талановитої поетичної душі, яка увібрала найкращі почування до своєї Батьківщини та цими дарами щедро наділяє всіх спраглих до любові, щирості, краси.

«Любіть українську мову та пам’ятайте слова Вольтера: «Усі європейські мови можна вивчити за 6 років, свою ж рідну мову треба вчити все життя» - такими словами закінчила захід завідуюча бібліотекою Ліна Пескіна.

Ігор Якубовський отримав від школярів в подяку квіти

Ігор Якубовський з учнем школи № 95Фото на згадку про захід, який присвячений українській мові у СШ № 95


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар