Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Відеоперегляд фільму "Куренівська трагедія" за участю Петра та Ксенії Мацевич, керуючих літературною агенцією «M S Brand Corporation»

"Помпея 20-го століття" назвала радіостанція «Голос Америки» Київський ранок 13 березня 1961 року. Події розгорталися за сценарієм фільму-катастрофи. О 0:20 прорвало дамбу, і 14-метрова стіна рідкої пульпи, змітаючи все на своєму шляху, ринулася по схилу до Куренівки. Стихія знесла 22 приватних будинки, 5 двоповерхових і 12 одноповерхових державних споруд, два гуртожитки.
Офіційно загиблими в наслідок куренівської трагедії було визнано 150 осіб, хоча за словами одного з представників КДБ, лише на кінець березня їх було відкопано 2800. 
Довгий час усе, що стосувалося найбільшої в Києві техногенної катастрофи середини минулого століття, було таємницею за сімома печатками.
Сьогодні вже не гриф «Секретно», а забуття тяжіє над Куренівкою і тому вихід фільму Руслана Горового – журналіста, автора і керівника проекту «Служба розшуку дітей», режисера низки документальних та короткометражних ігрових фільмів: «Київський потоп», який учні 8-го класу переглянули та прийняли активну участь у спілкуванні з Петром та Ксенією Мацевич, можливо дасть поштовх прорвати замовчування цієї страшної катастрофи і внести її до підручників новітньої історії України.

Немає коментарів:

Дописати коментар