Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 2 серпня 2016 р.

Свято Овочевого Короля

Більше фото ТУТ
В залі бібліотеки стояв стійкий запах овочів. Смакота! Саме цей чаруючий аромат допоміг дітям здогадатися, якій саме темі буде присвячено захід.

Чудові композиції для наших маленьких відвідувачів створили бібліотекарі Марина Жученко та Людмила Онищенко, попрацювавши над овочевим карвінгом.

Карвінг – мистецтво фігурного різання по фруктах і овочах, що зародилося в Таїланді. Згідно з переказами, в 1364 році молода дівчина прикрасила вирізаними з фруктів і овочів квітами плавучу лампу для Королівського фестивалю. 

Король високо оцінив її творчість і проголосив фігурне різання по фруктах і овочах культурною спадщиною Таїланду. За тисячі років воно поширилося на весь Далекий Схід та передаючись із покоління в покоління, стало частиною національних традицій багатьох країн.

Розрізняють європейський і азіатський карвінг. 

«Європейський карвінг» — це не більше, ніж карвінг овочів і фруктів, які ростуть у Європі. «Європейський» карвінг застосовують для створення прикрас з редьки, редиски, буряків, моркви, болгарських і гострих перців, кабачків, гарбуза, баклажанів, цибулі, капусти.

Декоративні візерунки на овочах і фруктах вирізаються спеціальними інструментами. Основний інструмент майстра — тайський ніж.

Про все це діти дізнались із розповіді Марини Жученко. Доповнила свято казка «Як овочі Головного обирали», яку розповіла малечі завідуюча бібліотеки, та загадки за темою заходу. 

І ось, нарешті, діти взялися власноруч створювати «овочеві шедеври». За допомогою бібліотекарів (без них нікуди : ) юні майстри вирізали човники, царівну-жабу, літачки. Скільки ж було азарту й радості!

На закінчення малеча поласувала своїми творіннями, адже карвінг для того й існує, щоб помилувавшись своїм витвором його скуштувати.

Крім того, діти дізналися, що про овочі пишуть вірші та казки, знімають мультфільми, а однією з найкращих є повість-казка Джанні Родарі «Пригоди Цибуліно»

Після закінчення заходу наші маленькі відвідувачі пообіцяли вдома прочитати цю казку, адже наступного разу за її мотивами буде проведена цікава вікторина.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар