Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 19 жовтня 2017 р.

Тварини – твої друзі

4 жовтня відзначався Всесвітній день захисту тварин. Він був заснований на Міжнародному конгресі прихильників руху на захист природи, що проходив у 1931 році у Флоренції (Італія), в день пам'яті католицького святого Франциска Асизького, який вважається покровителем тварин. На сьогоднішній день тварини знаходяться в небезпеці: надмірне споживання природних ресурсів, знищення лісових і заболочених територій заради будівництва нових доріг і майданчиків, браконьєрство, що знищує мільйони ні в чому не винних створінь.
Захист потрібен не тільки диким, а й домашнім тваринам. Прикладів жорстокого поводження з ними в останні роки стає все більше. У багатьох західноєвропейських країнах вважається, що домашні тварини - це частина сім'ї і вони мають такі ж права, як і інші її члени.

Не дивлячись на те, що в останні роки люди стали жорстокими, однак, і небайдужих людей в цьому світі все ж чимало. Чого тільки варта історія про чемпіона з Колорадо, який повернувся
додому з Сочі не тільки з медалями, а й з вдячними йому собаками. Олімпійські ігри зажадали очистити місто від бездомних тварин. Гас Кенуорті зміг врятувати чотирилапих друзів від загибелі, забравши їх з собою. Разом зі своїм другом Робіном Макдональдом, 22-річний фристайліст почав співпрацювати з міжнародною гуманітарною організацією, яка допомогла перевезти собак в Америку.

В останні роки заходи, що присвячені Всесвітньому дню тварин, проходять в більш, ніж 60 країнах світу. Україна теж долучилася до них. 17 жовтня в 17 містах нашої країни пройшли марші «Захисти тварин». Бібліотека ім. М. Костомарова підключилась до цієї акції своїм заходом. З місією «Дізнайся та збережи» ми направилися до дитячого садочка № 388.
Діти знайомилися з мапою «Тварини України», знаходили там своїх улюбленців; змагались, розгадуючи загадки про тварин (до речі, сюди належать і звірі, і птахи, і комахи, і морські мешканці); впізнавали тварин по слідах. Всі разом робили стрибаюче жабенятко-оригамі на згадку про цей день. Було всім весело і цікаво.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар