Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 4 квітня 2019 р.

Твій друг книга

В рамках проекту «Дитячий Книголенд», наша бібліотека провела у дитячому садку №388 пізнавально-літературний майстер-клас «Твій друг книга».

Ганс Крістіан Андерсен – автор всесвітньо відомих казок для дітей, визнаний одним з найулюбленіших казкарів усіх часів і народів. Його твори стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів та театральних постановок. Тому в день народження Г. К. Андерсена, 2 квітня, у всьому світі щороку відзначається Міжнародний день дитячої книги. Чудові, захопливі, наочні дитячі книжки - це не тільки література, а й яскрава картина світу в різних ситуаціях, де за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про наше життя.

Довіряючи всі свої знання і досвід книгам, люди навчилися зберігати їх. У перекладі з давньогрецької мови слово «бібліотека» означає приміщення, де зберігаються книги («бібліо» – книга, «тека» – сховище). Давні єгиптяни називали їх «аптеками для душі», тому, що книги робили людську душу благородною, а розум сильним.

Зустріч з нашими маленькими друзями з дитячого садочка №388 стала приводом розповісти, яку важливу роль відіграють книги у нашому житті. Адже історія книги – це історія розвитку писемності людства. Шлях розвитку книги був довгим і складним. Який тільки матеріал не використовували люди для виготовлення книжок: каміння, глину, листя та кору дерева, шкіру тварин, бамбук, папірус, шовк, метал.

Різноманіття сучасних дитячих книжок вражає: яскраві енциклопедії, книжки-малятки, книги на товстому картоні для неслухняних пальчиків наймолодших дітей, інтерактивні книги з об’ємними картинками - всі вони були виставлені у невеликому міні-показі у групі садочка для наших юних друзів. 

Взявши до рук книжечку, наші маленькі читачі з цікавістю розгортали їх, дивилися, гомоніли і навіть просили залишити почитати. Але для них був підготовлений сюрприз - книжка, яку кожен зробив для себе сам! Звісно, основи для книги, малюнки та ідеї наші бібліотекарі підготували власноруч, але втілення ідеї - діти вибирали самі. 

І книжки були з секретом: в кожній з них хоча б один малюнок був «живий», що викликало нестримне захоплення маленьких читачів. А найголовніше – кожен з них забажав додати щось своє у книжку, перевершити вже зроблене до них. 

Зацікавлення – це перший крок у любові до книги, до читання. Отже, своєї мети ми досягли!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар