Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 17 квітня 2019 р.

Дива світу книги

Пізнавально-літературний майстер-клас «Дива світу книги», який наша бібліотека провела в дитячому садку №467.  Захід відбувся в рамках проекту «Дитячий Книголенд» та святкування Міжнародного дня дитячої книги.

На початку квітня діти та дорослі святкують день народження дитячої книги. І тому, наша бібліотека мала на меті провести тиждень дитячої книги у дошкільних навчальних закладах. Але, у зв’язку з великим попитом та зацікавленістю дітей та вихователів, наш захід переріс у декаду! І це, безумовно, не може нас не тішити!

Дитинство – це той неповторний час, коли маленька дитина відкриває для себе світ, пробуджуються паростки творчості, а саме життя – найсерйозніше заняття. І саме добра дитяча книга відіграє важливу роль у житті дитини. І щоб донести ці краплинки мудрості, ми з нашими маленькими читачами зустрілися у дитячому садочку №467.

Ми живемо в еру інформаційних технологій, тому нормою вже стало бачити малюка з пелюшок з мобільним телефоном у руках, а школярі взагалі без комп’ютера та телевізора не можуть уявити своє життя. І тому ми вирішили з нашими друзями провести цікаву гру під назвою «Хто переможе: паперова книга чи ґаджет?»Для цього ми у діточок спитали: хто з них знає букви? Хто вміє читати? У кого є мобільний телефон і хто вміє ним користуватися?» Виявилося, наші дітки – вундеркінди, все вони вміють. 

Тому мета вправи – за 1 хвилину відшукати планети, які знаходяться поруч з нашою планетою Земля та назвати їх. Не зважаючи на переваги мобільного телефону та інтернету – перемогла звичайна паперова книга! Малеча у лічені секунди зорієнтувалася у книгах, знайшла потрібну інформацію та залюбки розглядала різнокольорові малюнки Всесвіту. На противагу книзі, ґаджет не зміг задовольнити потребу у знаходженні інформації за визначений проміжок часу.

Позитивні емоції у маленьких читачів викликали pop-up книги, тобто книжечки з рухомими елементами та тривимірним зображенням. Назва pop-up перекладається з англійської мови як «раптово з’являтися». І тому, щоб втримати цей інтерес дітей до книги, ми запропонували діточкам зробити власну книжечку. Для цього нам знадобилися: картон, клей, олівці, фломастери та малюнки на різну тематику. 

Майстер-клас під назвою «Чудо на кожній сторінці», вийшов не тільки захоплюючий, а й пригодницький, пізнавальний. Хтось із дітей потрапив в еру динозаврів, хтось полетів у космос, а дівчатка, звісно, на бал як принцеса. А найбільшим здивуванням для малечі у книжечках було те, що їхні персонажі, планети, динозаври – рухались! 

Сподіваємось, що коли наші маленькі друзі прийдуть ввечері додому, вони зможуть поповнити свою домашню бібліотеку книгою зробленою власноруч!


Більше фото на нашій сторінці в Instagram



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар