Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 24 квітня 2019 р.

Квітковий живопис Катерини Білокур

Ледве дихнуло весняним теплом і на деревах з’явилися бруньки – та все покривається ніжною зеленню. Природа оживає, неначе одягається в коштовні шати. Все навкруги зачаровує нас! І це не дивно, бо відчуття прекрасного має кожна людина. Але, ще є й картини, на яких зображена природа, які також дають нам естетичну насолоду, посилюють любов до рідного краю. 

Наш народ має величезну скарбницю найкращих робіт митців, які передали як найкраще велич і могутність краси та чарівність нашої землі. І тому ми вирушили у подорож з нашими паняночками з "Кадетського корпусу" №23 по сторінках життя та творчості видатної художниці Катерини Білокур, яка здивувала світ своїми шедеврами.

Катерина Білокур народилася більше 100 років тому, на Київщині. Усе своє життя вона малювала квіти, бо вони найбільше її захоплювали. Катерина Білокур належить до тих митців, які опановували своє непросте ремесло художника самостійно, вона самотужки осягнула таємниці техніки живопису. Чарівна природа рідного села, розмай дерев, квітів, зеленого руна трав стали для Катерини Білокур академією мистецтв. Її називають не перевершеним співцем природі в живописі. Ніхто ні до, ні після неї не зміг настільки напрочуд бездоганно передати на полотнах красу і багатство квітів – ідеальних творінь майстрині, яка прославила Україну.

У 1954 році, на Міжнародній виставці у Парижі, картини Катерини Білокур побачив Пабло Пікассо. Весь світ облетіли його слова: 

«Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї цілий світ!»

В приємній, затишній атмосфері, роздивляючись слайди, наші слухачі дізнались багато нового про народну художницю, мали змогу висловити свою думку і своє бачення картин. 

Нікому не секрет, що кожна дівчинка хоче бути красивою та привабливою. І для цього, сучасна індустрія краси пропонує широкий вибір косметики. Не дивлячись на свій юний вік, дівчата вже випробовують свої «сили» у макіяжі. І тому, щоб зробити вдалий макіяж – теж треба бути художником, треба вміти правильно поєднувати кольори. І дівчата отримали творче завдання: поєднати кольори так, щоб макіяж вийшов гарний, у гармонії з внутрішньою красою, та віком. Обговорення було на диво дуже жвавим! 

Більше фото на сторінці в Instagram
Від творчого завдання наші учасниці перейшли до інтелектуального. Розгадування кросворду допомогло ще краще запам’ятати головні події із життя та творчості великої художниці.

Оскільки творчість Катерини Білокур пов’язана загалом із квітами, наостанок ми приготували дівчаткам невеличкі сюрпризи – квіточки, зроблені бібліотекарями власноруч. Але, це не просто квіточка: ця квіточка в наших руках може розкритися, або залишитися закритою. 

Так і ми, кожний з нас має свої таланти, і тому ця квіточка має нагадувати нам, як ми використовуємо свій потенціал – закриваємо та не розвиваємося, чи навпаки, як гарна квітка з кожним днем стаємо все красивішою, удосконалюючись у своїх здібностях!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар