Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

До ЗНО – будь готовий!

Цими днями наша бібліотека провела для учнів 11-А класу СШ №27 психологічний тренінг «До ЗНО – будь готовий!».

Ось і закінчується навчальний рік. Для молодших учнів – це настання канікул та відпочинок, а для старшокласників – це завершення навчання, і як підсумок – складання зовнішнього незалежного оцінювання, що дає можливість вступити у бажаний вищий навчальний заклад.

ЗНО – це серйозний іспит, який спонукає мобілізувати всі сили на те, щоб запам’ятати велику кількість формул, текстів, правил. Тому психологічна підтримка – один з найбільш важливих факторів, який забезпечує успішність старшокласників під час здачі екзаменів. Психолог нашої бібліотеки Олена Черниш розповіла майбутнім абітурієнтам як правильно розподілити свої сили та на що слід звернути увагу при підготовці до тестування.

Не секрет, що успішність при здачі іспитів багато в чому залежить від налаштування старшокласників. Тому, психолог підготувала практичні тренінги та вправи. І перший з них: «Мій дракон, мої недоліки». Мета тренінгу: вироблення вмінь аналізувати та виявити негативні сторони своєї особистості та знайти шляхи подолання цих проблем. В кожного з нас є «свої дракони», тобто слабкі сторони, які заважають нам повноцінно жити та досягати своєї мети. Учасникам запропонували на аркуші паперу намалювати «свого дракона», назвати його в цілому і кожну голову окремо. Після виконання завдання продумати, якими практичними методами вирішити ці недоліки та страхи.

Тренінг «Мої внутрішні ресурси». Мета вправи: написати свої сильні якості та проаналізувати, як вони мені допоможуть під час здачі ЗНО. 

Оскільки навчальний рік ще не закінчився, психолог задала домашнє завдання учням: написати твір «Моє майбутнє через 5 років», та «Моє майбутнє через 1 рік». Та це завдання викликало багато сумнів та запитань у старшокласників, бо багато з них не впевнений у дні завтрашньому, не кажучи вже через роки. Але психолог зробила акцент учнів на плануванні свого життя. Дійсно, ми не знаємо що буде завтра, але планувати своє життя необхідно, щоб не сталося в житті розгубленості через пустоту внутрішню.

А на останок, для закріплення гарного настрою, психолог провела вправу «Ти особливий!». Ця вправа мала на меті допомогти учням розвивати та ствердити свої життєві навички позитивної самооцінки, самоусвідомлення та самовдосконалення, що у свою чергу допоможе об’єктивно та з терпінням сприймати іншу творчу особистість.


Бажаємо всім старшокласникам впевненості у своїх силах та 
гарних балів на ЗНО!





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар