Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 5 серпня 2019 р.

Повітряні перегони

Подорож, мандрівка – найприємніше відчуття, коли маєш змогу подивитися світ та насолодитися яскравими емоціями від вражень. Плануючи подорож, люди з особливою увагою вибирають для себе найбільш відповідний транспорт, який доставить їх у бажані місця. 

Способів для перевезення існує вже не так і багато: автомобільний, залізничний, водний та повітряний. Останній, до речі, є наймолодшим, але вже став досить популярним видом транспорту. І тому, ми вирушаємо з нашими новими друзями з дитячого садочку №346 у подорож літаком.

Але, щоб наша мандрівка була цікавою, ми спочатку познайомилися з нашими маленькими друзями, розповіли про бібліотеку, навіщо потрібно читати книжки. Розглянувши книжки про літаки, гвинтокрили, прочитавши віршики та відгадавши загадки про повітряний транспорт, ми перейшли до найважливішої справи – виготовлення літаків. 

На деякий час маленькі вихованці стали авіаконструкторами, яким дуже хотілось змайструвати незвичні авіалайнери. Продовжуючи тему екології у всіх навчальних та дошкільних закладах, для майстер-класу «Мій перший літачок» ми використали вторсировину: порожні пляшки з-під води, соку, фольгу від печива, картон, ножиці, клей. Під час кропіткої праці, маленькі «інженери» постійно цікавились: «А чи залишаться у них ці літачки?». Та ми їх запевнили: «Якщо будете мати терпіння, в кінці заходу про все дізнаєтесь»

Та ось, літачки вже готові, пасажири зайняли свої місця, а наші авіалайнери знаходяться на летовищі. Авіаційний диспетчер аеродрому виконав заявку для польоту, отримали дозвіл на використання повітряного простору та надали дозвіл екіпажу до зльоту. Двигуни загуділи, літак набирає швидкість і ось мить…. І ми вже полетіли! Радісним емоціям дітей не було меж! «Пролітаючи» літаком над землею, маленькі мандрівники зачаровано роздивлялися пейзажі, розташовані внизу, пролітали повз білосніжні хмаринки, що огортали літак. 


Наша повітряна подорож видалась чудовою. Та найголовніше, що маленькі «авіаконструктори та інженери» взяли свої літачки додому, маючи змогу удосконалити своє творіння!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар