Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 26 серпня 2019 р.

Творча зустріч з Євгенією Пірог у Київському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю

Продовжується наша співпраця з Київським міським центром реабілітації дітей з інвалідністю. Сьогодні відбулась довгоочікувана зустріч з письменницею Євгенією Пірог

Письменниця – авторка та куратора низки дитячих проектів, спрямованих на популяризацію читання – Євгенія Пірог (Казкарка Джинні), вже вдруге завітала на зустріч до Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Ініціатором зустрічі стала наша бібліотека, яка вже кілька років співпрацює з Центром.

Казкарку Джинні діти чекають з нетерпінням. Впізнати її легко: вона у чудернацькому капелюсі, зазвичай з кумедними барвистими косичками, а ще завжди приносить з собою купу всіляких цікавинок. Головне – вона залучає дітей до співавторства, створивши разом з ними понад 40 казок, які укладені в альманах «Блискуче перо».

Прийшовши до Центру, письменниця відразу залучила дітей до живого спілкування, познайомивши вихованців зі своїми книжками. А створення казки-гри «Подорож веселого тигреняти» додало позитивних емоцій та бажання до пригод. Попри те, що діти з обмеженими можливостями, інтерес до пізнання у них невичерпний. 

Підлітки разом письменницею завзято працювали над створенням гри: розмальовували карту, прокладали маршрут, наповнювали гру різними дійовими особами, та безумовно, створювали перепони, які необхідно було долати. 

Також помічниками у нашій грі було двоє хлопців волонтерів з Алжиру, які спілкувались з дітками англійською мовою. І як це не дивно, вихованці показали гарні знання англійської мови. Потім всі разом грали та подорожували через ліси та ріки, долали дружньо труднощі, а ходи рахували – англійською. Це було незабутньо!

Свою розповідь-мандрівку авторка урізноманітнила іграми, а під музику М. Джексона всі присутні виконали разом пісню, слова якої написала Євгенія Пірог.

Під кінець зустрічі письменниця презентувала свою нову книгу «Сім дорослих днів» про пригоди українського хлопця в інвалідному візку в Антарктиці.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар