Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 14 серпня 2019 р.

Король Яблуко

«Одне яблуко на день – і немає жодних проблем». Ця приказка найкраще ілюструє народний досвід, перевірений роками й неодноразово підтверджений сучасними лікарями.

Яблуко – унікальний фрукт, всім знайомий з самого раннього дитинства. Про яблука складені казки, вірші, приказки та легенди. Але деякими цікавинками ми вирішили поділитися з нашими друзями – вихованцями дитячого садочка №388.

Адже не всім відомо, що батьківщиною яблук вважається територія, яку займає нинішній Казахстан. До речі, місто Алма-Ата (Алмати, Казахстан) – в перекладі значить «яблуневий». В багатьох країнах встановлені пам’ятники яблуку. Археологи взагалі стверджують, що яблуня – перше дерево, яке було культивоване нашими предками ще 6500 років до настання нової ери. 

У світі налічується понад 7 000 сортів яблук, з кожним роком їх стає все більше. Але для продажу вирощується всього трохи більше сотні сортів яблук, а решта використовуються в декоративних та технічних цілях. Розміри яблук варіюють від горошини до голови новонародженої дитини. І, нарешті, найкориснішим яблуком можна вважати те, яке швидко темніє. Таке яблуко багате на вітаміни і мікроелементи і не містить шкідливих речовин. Ще багато цікавих фактів про улюблений фрукт ми розповіли дітям. Малеча пригадала казки про яблука, мультфільми, відгадувала загадки.

Також виявилося, що всі люблять куштувати смачні, наливні яблука не тільки у свіжому вигляді, а й запечені. Ми перелічили безлічі страв, де можна використати яблука: компоти та узвари, варення та пюре, пироги, а додавши яблука до м’ясних та овочевих страв смак буде бездоганним. 

Всім подобається проводити свій вільний час у колі друзів, насолоджуючись гарним спілкуванням та смачними стравами. Та їжа може бути не тільки смачною, але й апетитно прикрашеною. Для цього існує мистецтво – карвінг, тобто різьблення по овочах та фруктах. І тому, ми вирішили познайомити наших маленьких друзів з цим кулінарним мистецтвом. Для цього нам знадобилося декілька яблук, карбовочні ножі та терпіння. Після не довгих зусиль, у нас вийшли: дві гарні квіточки, або корони, пташка з крильцями та кружальця для крендельків. Всі дітки пройшли майстер-клас, де вперше навчились вирізати красиві фігурки з яблук.

Від «високого мистецтва» ми перейшли до «Веселих стартів». Естафета «Пронеси, та не впусти»; «Танок з яблуком»; «Яблучна піраміда» та «Яблучний король» – всі ці кумедні конкурси не залишили нікого байдужими.

І на останок зустрічі малеча отримала від теплого, сонячного літа подарунок – соковиті яблучка до обіду!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар