Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

День безпечного інтернету


У День безпечного інтернету (Safer Internet Day), який цьогоріч відзначався 9 лютого, наша бібліотека ознайомила своїх користувачів з основними правилами поведінки у віртуальному середовищі. 

Протягом дня у бібліотеці для читачів проводили Digital Linnet «Безпека в Інтернеті»: що потрібно знати для безпечного користування інтернетом; інформували про запуск національної онлайн-платформи з цифрової грамотності. 

Учні знайомились з поняттям «пропаганда», «маніпуляція», «цензура» та за допомогою інтерактивних вправ вчились правильно поводитися у соціальних мережах, щоб не стати жертвою кібербулінгу. 

Старшокласники обговорювали основні типи загроз, з якими може зіштовхнутися кожен користувач інтернету, шукали шляхи уникнення шкідливого контенту. 

Учасники заходу перегляну відео «30 ненудних порад про безпеку в Інтернеті» та обговорювали його. 

Були також проведені інтерактивні вправи «Безпечне використання Інтернету» та « Практичні поради: «Що робити?». Книги, які були представлені на виставці по цій тематиці, дали змогу розширити знання з даного питання. 

Також була корисною інформація про національну цільову консультаційну лінію №15-45, з питань кібербулінгу, де можна одержати пораду з цих питань.








Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар