Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 25 лютого 2021 р.

Шашкова азбука


Шашки – не вибаглива гра. В нашій країні вона користується великою популярністю, бо займає 8-є місце за масовістю серед інших видів спорту. Ця мудра народна гра міцно увійшла в наш побут. Вік її вельми солідний – не менше 5 тисяч років. Як інтелектуальний спорт шашки стали визнаною частиною загальнолюдської культури.

В шашки можна грати як одному, так і з друзями. Цим ми і скористалися, коли вирішили запросити до себе наших давніх друзів із дитсадочку №467. Виявилося, що всі вони чули про цю чудову гру, а дехто ще й вміє грати. І тому, всі підтримали нашу ідею: зробити для своєї групи власний шашковий набір з ігровим полем. І щоб працювалося весело, бібліотекарки запропонували несподіваний хід – зробити шашки власноруч у вигляді комашок.


Тож, спочатку всі разом послухали віршики українських поетів про цих маленьких комах, роздивилися виставку книжок, дружно позгадували у яких мультфільмах ми їх бачили та відгадали загадки про них же. І нарешті взялися до роботи.

Звичайні кришки від пластикових пляшок, кольоровий картон та фломастери – і ось вже веселі сонечка, працьовиті бджілки та незвичні строкаті жучки «готові» до гри. Звісно, ми трішки допомогли з виготовленням ігрової дошки, але її мешканці – комахи-персонажі відомих історій терпляче чекали, доки їх розфарбують маленькі гравці. А потім, розділившись на команди, малеча змагалася у тому, хто більш кмітливий та отримає перемогу. Змагання виявились дуже цікавими та неповторними!



Але, не тільки шашки полюбляють наші маленькі відвідувачі. Інші настільні ігри, які «проживають» у бібліотеці, також привернули їх увагу: доміно, дерев’яний конструктор, лото, вікторини затягли у вир веселощів не гірше, ніж електронні ґаджети. А від бізіборду малечу неможливо було відтягти, ще раз довівши, що бібліотека – це не тільки храм науки, але й місце для відпочинку та інтелектуальних ігор.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар