Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 11 червня 2021 р.

Літературна зустріч «Казковий Дивосвіт»

Вихованці ДНЗ № 465 завітали до нашої бібліотеки на літературну зустріч «Казковий Дивосвіт».

Це було незвичайне свято. Його немає в календарі, але воно є в серці й душі тих, хто любить казки. Подорож привела дітей у Країну Казок. І першими їм зустрілися герої українських казок.

А щоб легше було їх відгадати, працівники бібліотеки запропонували їм загадки-вірші, які вони залюбки відгадували. З цим завданням малеча впоралась.

Далі стежка нас привела на «Галявинку казок». На цій галявині росте безліч квіточок-героїв, які представлені були на малюнках, бо ілюстрації до відомих казок активізують читацький інтерес дітей до книги. Для дітей було завдання: «Впізнай казку – отримай «квіточку». Ніхто не залишився без квіточок. Вийшов у дітлахів величезний букет незабутніх вражень та посмішок.

Казка – це світ чарівний та незвичний, диво, яке сповнене краси та щастя. Завдяки казкам ми пізнаємо світ не лише розумом, але й серцем, вчимося любити світ навколо себе, бути добрими та справедливими. Казка таїть у собі одвічні людські цінності.

Далі наша стежка привела до українських письменників, поетів, які з любов’ю писали казки, оповідання та вірші для дітей. 

Сучасні батьки з перших років життя привчають своїх дітей до читання книжок. Більшість дітей надзвичайно полюбляють, коли їм читають на ніч. Постійне спілкування дитини з книгою дарує любов на все життя до письмового слова. Читання збагачує дитячий словниковий запас. Поява цікавості стимулює бажання вчитися. 

Чим цікавіші діти, тим більше вони хочуть вчитися і розгадувати загадковий світ, який приховують книги. Дитина вчиться відрізняти добро і зло, співчувати чужому горю. Тому, щоб наші діти мали звичку читати та відвідувати бібліотеку, ми, бібліотекарі, прикладаємо максимум зусиль, щоб показати користь читання. І таким заходом було голосне читання казки «Біда навчить» Лесі Українки.

І ось, наша мандрівка завершується карнавалом казок: які герої до нас тільки не завітали! Це і Червона Шапочка, і Кіт у Чоботях, лікар Айболить, Дюймовочка, паровозик Томас, принцеса Жасмін, казковий Принц…

А на згадку про мандрівку, наші маленькі друзі отримали різнокольорові кульки, з якими вони мають змогу «полетіти» у нові казкові світи. Бо, отримані враження від книжок, назавжди залишаються у пам’яті дітей та надають можливість пізнати мудрість тисяч людей!







Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар