Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 20 липня 2021 р.

Як досягти гармонії через квітковий фен-шуй


Кімнатні квіти і рослини надають непомітний зовні, але колосальний за значенням вплив на настрій, ауру і загальне самопочуття людини. Листя, стебла і квіти кімнатних рослин здатні випромінювати потужні енергетичні потоки, до яких людина дуже чутлива.

Саме пошук і значення даних сприятливих потоків енергії і їх використання на благо людей є головною метою модного і популярного східного вчення фен-шуй.


Рослини по фен-шуй: основні тези і поняття

Теорія фен-шуй, що прийшла до нас зі Сходу, розділяє всі кімнатні зелені екземпляри на рослини з чоловічою аурою (Ян) і з жіночою енергетикою (Інь). У «чоловічих» кімнатних мешканців загострені і довгі листи, у «жіночих»  круглі і м’які.

Для гармонійного і сприятливого мікроклімату в будинку, а також душевної рівноваги і здоров’я, східна теорія рекомендує дружити з обома видами рослин. Однак, слід пам’ятати про такі важливі радах даної школи:

1. Якщо в будинку іноді трапляються невеликі конфлікти і сварки, краще віддати перевагу індивідуумам з круглою формою листа. Також квіти з енергетикою Інь облагороджують кімнати, дарують їм затишок і спокій, беруть на себе відповідальність за жіноче щастя і благополуччя.

2. У разі, якщо вдома або його мешканцям потрібно впевненість в собі, стійкість і наполегливість, то краще зупинитися на чоловічих видах квітів. Такі рослини з Ян-енергетикою доречно поміщати в робочих кабінетах або віталень.

Китайські теоретики пошуку і знаходження благополучного життя вже давно виявили величезну кількість способів, які покращують енергетику житла  кожен предмет в будинку, в тому числі і домашні рослини, повинні знаходитися на певних місцях.

Цікавим фактом є те, що правильно вибране місце розташування рослини дозволяє не тільки чарівним чином організувати простір в приміщенні, але і краще і успішніше розвиватися самому квітці. Вельми часто в парі «кімнатна рослина  людина» не народжується бажана гармонія і взаєморозуміння.

У багатьох любительок домашніх квітів не виходить виростити навіть найпростіші рослини, а знову куплені квіти при самому ретельному догляді з часом скидають листя і гинуть. «Це не мої квіти» — саме так пояснюють собі жінки цю загадку і просто відмовляються від ідеї виростити улюблену квітку на підвіконні.

У багатьох випадках врятувати становище і наповнити кімнату красивою і позитивною енергетикою рослин допомагають знання деяких правил східного вчення фен-шуй.


Загальні вимоги квіткового фен-шую


Будь-яке кімнатна рослина, яке було висаджено з любов’ю та найкращими побажаннями добра, дбайливо вирощено і вміло поставлено в потрібному місці, несе в собі лише позитивну енергетику. 

Рослина  це жива істота, і також як люди, жваво відгукується на турботу про себе самими позитивними емоціями подяки. Тому:


1. Всі рослини для будинку повинні бути ретельно доглянутими. Листя, квіти, коріння повинні випромінювати здоров’я, не мати пошкодження і сліди хвороб і діяльності шкідників. Хворий або слабкі рослини слід відразу ж починати лікувати. Їм обов’язково треба допомогти  адже рослина сама про себе подбати не може; всі кімнатні домашні квіти по фен-шуй потребують красивого горщика. Горщик для рослини вимагає такого ж пильної уваги, як і сам квітка. Адже здоровий ґрунт і підходяща за обсягом і матеріалу ємність  це успішний запорука здоров’я кімнатного вихованця;

2. Східна теорія фен-шуй не дозволяє присутність в кімнаті сухоцвітів або штучних квітів. Вони не володіють даром віддачі позитивної енергетики та навіть крадуть її у навколишніх предметів і людей;

3. Згідно з правилами навчання фен-шуй всі живі зелені вихованці мають різний аурою, і щоб від усіх рослин в цілому склалася сприятлива картина в будинку, розміщувати їх слід не хаотично. Наприклад, монстера в кімнаті дитини або в робочому кабінеті повинна стояти поруч зі столом. Вона допомагає зосередитися і непомітно стимулює розумову діяльність. А красуня драцена, якщо розмістити її на столі біля хворої людини, подарує йому м’яку підтримку і допоможе відновити сили;

4. Незважаючи на настільки сприятливі і корисні властивості домашніх зелених вихованців, канони теорії фен-шуй не рекомендують розміщувати ємності з рослинами біля ліжка або іншого місця відпочинку людини ближче ніж на 1 метр;

5. Ідеальними зонами для кімнатних рослин по фен-шуй в квартирі є ніші і кути. Енергетика квітів легко коригує простір приміщень, щоб позитивної потік впливу йшов углиб кімнати, а не розчинявся по кутах;

6. Найбільш пильну увагу необхідно приділяти озеленення спальних і дитячих кімнат. Це найбільш беззахисні приміщення. Діти ще не навчилися керувати своєю аурою в силу віку, а той, хто лежить доросла людина уві сні завжди беззахисний. Тому неграмотне розташування енергетично сильних рослин здатне ще більше ослабити енергетику цих кімнат.

 

Фахівці школи фен-шуй рекомендують для даних приміщень цитрусові рослини, красиву бегонію і скромні фіалки.

Крім того, східна теорія розташування кольорів радить розставляти в дитячій квіти, які ростуть вгору. Вони переповнені позитивною енергетикою, тому що тягнуться до сонячного світла.

Китайський ієрогліф «дерево» в контексті фен-шуй дослівно перекладається як «верба». Саме верба з її спадаючим гіллям для китайців є ідеально гармонійним деревом, і її часто зображають на традиційних китайських пейзажах.

Про все це та багато іншого дізналися учасники пізнавального екскурсу (слухачі Університету третього віку), який провела викладач східного танцю та артистка оригінального жанру – Євгенія Іноземцева.

 

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар