Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 25 листопада 2022 р.

Обговорення книги Ен Епплбом «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» | День пам’яті жертв голодоморів


З нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів в бібліотеці відбулось обговорення книги  «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» Енн Епплбом, в якій розкривається тема Голодомору.

Щороку в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів. Нині цей день припадає на 26 листопада. Це нагода згадати історію та вшанувати тих, чиє життя було знищене у ті страшні часи сталінського режиму. 

Українці ніколи не були байдужі до цієї трагедії, зокрема, про акт геноциду писали свої твори українські письменники, Голодомор став темою багатьох мистецьких творів.

Щоб розуміти, через що пройшли наші предки, відчути, яку складну історію переживала Україна 90 років тому, ми разом з читачами провели обговорення книги «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» Енн Епплбом, в якій розкривається тема Голодомору.


Історик, журналістка, письменниця Енн Еплбом присвятила свою книгу історичним подіям 30-х років. Авторка заглибилась у питання передумов Голодомору та його наслідків для України. Це історія про сталінський режим, наміри радянської влади, які у результаті не справдилися. Письменниця у своїй праці використала усні свідчення, архівні документи, щоденники, дослідження українських та зарубіжних науковців. Енн Еплбом у своїх дослідженнях дійшла висновку, що Голодомор – це не наслідок колективізації, а результат дій бригад активістів, які забирали у селян все до останньої крихти.

Існує багато видань та творів, присвячених темі Голодомору. Одним із найважливіших результатів із дослідження Голодомору та вшанування пам'яті жертв є «Національна книга пам'яті», видана у 2008 році на замовлення Українського інституту національної пам'яті. 

Художні твори, наукові та історичні дослідження дають змогу кожному дізнатися правду про страшні часи голоду та зробити для себе власні висновки.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар