Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 2 травня 2023 р.

Історія музею. Музей Гетьманства – 30 років | Відкриття виставки


Сьогодні в нашій бібліотеці відбулося урочисте відкриття виставки 
«Історія музею. Музей Гетьманства – 30 років».

11 березня 1993 року — дата юридичного заснування Музею Гетьманства. За 30 літ він виріс від «установи на папері» до музею з фондовою колекцією, експозицією, виставками, постійними відвідувачами, з партнерами і друзями. А розпочалося все з реставрації будинку доби гетьмана Івана Мазепи...

Основними завданнями Музею є збереження, комплектування, вивчення і використання пам’яток історії та культури України козацько-гетьманської доби та висвітлення проблем державотворення в Україні. 

Експозиція Музею налічує більше 9 тисяч пам’яток історії та культури України козацько-гетьманської доби, що ілюструють процес становлення української державності. Окрім того, музей займається організацією різних тематичних та художніх виставок, конференції та мистецьких заходів.

В Музеї зібрані експонати, що відкривають відвідувачам захоплюючий та буремний шлях України часів війни під проводом Богдана Хмельницького, утворення Гетьманщини в середині XVII ст., державотворча діяльність гетьмана Мазепи, діяльність Пилипа Орлика, відновлення української державності в XX ст., держава Павла Скоропадського, протистояння Гетьманату і Директорії, діяльність української еміграції 1920-х-30-х рр. тощо.

Запрошуємо завітати до нашого абонементного відділу та ознайомитися з представленими експонатами.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар