Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 31 травня 2023 р.

Не струшуйте здоров'я в попільничку | Психологічний тренінг


В День боротьби з тютюнокурінням, психолог нашої бібліотеки завітала до учнів 10 класу 95 школи, щоб поговорити про шкідливий вплив тютюну на організм та психологічні залежності, які роблять заручником людину.

Щороку 31 травня весь світ відзначає День боротьби з тютюнокурінням. У цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції.

Куріння у наш час перетворилося у масову «епідемію», яка завдає значної шкоди здоров’ю. Куріння називають чумою, а цигарку - смертоносною зброєю, винайденою в мирних цілях. Люди, які курять, не усвідомлюють шкідливих наслідків цієї пагубної звички і замислюються по-справжньому лише при виникненні захворювань.

Особливого розмаху набуло тютюнокуріння серед молоді. Це і намагання задовольнити своє зацікавлення, і наслідування моді. Але головною причиною все ж є приклад батьків та ровесників, які курять. Бажання бути прийнятим у середовище ровесників, здаватися дорослішим часто спонукає підлітка брати цигарку.

Поступово вживання тютюну переходить в звичку, виникає потреба в отриманні певної дози нікотину. Будь-який курець знає, що куріння руйнує його організм, однак відмовитися від цієї звички дуже нелегко.

Як сам тютюн, так і дим, надзвичайно токсичні. До їх складу входять біля 2000 різних хімічних речовин, більшість з яких шкідливі для людини (нікотин, оксид вуглецю (чадний газ), синильна кислота та речовини, які стимулюють розвиток пухлин). Тютюн повільно, але невідворотно руйнує здоров’я людини, є причиною ряду серйозних захворювань.

Відмова від паління – одне з важливих умов здоров’я та довголіття. Здоров’я – велике благо, вміння зберегти його в значній мірі залежить від самої людини.

Зустріч була цікавою та продуктивною. Головним акцентом стало інформування та заклик до учнів робити свідомі дії у своєму житті.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар