Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 20 березня 2017 р.

"Адресовані людям вірші – найщиріший у світі лист"


«Ліна Костенко – цариця поезії України»

Д. Луцький
Дню народження поетеси світового значення – Ліни Костенко (19 березня) та Всесвітньому Дню поезії (21. 03) був присвячений поетично-музичний альманах «Адресовані людям вірші – найщиріший у світі лист».


«У нас є один справжній поет. Це поетеса Ліна Костенко», – так сказав про неї Микола Вінграновський. Її поетичні збірки – «Проміння землі» (1957), «Вітрила» (1958), «Мандрівки серця» (1961) – знаменували новий етап в українській поезії. Потім було вимушене шістнадцятирічне «мовчання», коли Ліна Костенко працювала без надії на публікацію своїх творів. Цей період тривав до 1977 року – саме тоді з’явилася збірка «Над берегами вічної ріки».

Усе хвилює її душу – історичне минуле українського народу, його сьогодення, людина з її почуттями, роздумами, духовними цінностями, кохання, проблеми екології.

Розпочався захід поезією «Життя іде і все без коректур…», яка прозвучала у виконанні завідуючої бібліотеки Л. Пескіної.
А далі линули чудові пісні на вірші великої поетеси, адже її вірші – це дивосвіт любові, що дарує нам вірність і ніжність людської душі. Це поезія яка нагадує, що світом рухає любов.

Співана поезія у виконанні Валентини Захарченко-Бурцевої, а було виконано 8 пісень громадянської та інтимної лірики, стала ще одним струмочком до величезного моря вічної, незбагненної творчості Ліни Костенко.

Музика і поезія Ліни Костенко – це два космоси. І кожний неосяжний, долучитися до якого запросили учасників заходу під час огляду виставки «В часах перехідних і вічних».

Далі був невеликий поетичний батл серед учасників заходу – учнів  10 класу СШ № 95 і мін-концерт ведучої заходу Валентини Захарченко-Бурцевої «Поезія це завжди неповторність».


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар