Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 8 червня 2016 р.

Мандрівка до планети Енерготратів

Сьогодні наші юні відвідувачі, в цікаві ігровій формі, дізнались про те, як заощадити енергію вдома. А допомогла їм в цьому подорож до планети, мешканці якої надто захопилися споживанням енергії. Одного дня з енерготратами сталося лихо - вони залишилися без тепла і світла...

Історію про планету Енерготратів нашим мандрівникам розповіла завідуюча бібліотекою Ліна Яківна Пескіна:

«Колись це була найяскравіша планета у всій галактиці. Вона завжди світилася: і вдень, і в ночі, мов новорічна ялинка. Тому її навіть називали другим сонцем, а її жителі страшенно цим пишалися. Щоб підтримувати цей статус вони створили величезну мережу електростанцій, яка мов сітка, охопила планету. Своя електростанція була у кожному великому місті, містечку і навіть в селі! Вони не шкодували запасів дров, вугілля, торфу.

Жителі ніколи не вимикали світло, завжди вмикали газ на повну, щоб яскравіше горіло. Планета була трохи далі від сонця, ніж усі інші, і на ній було холодніше. Тому енерготрати мали вдома безліч обігрівачів, камінів, пічок, і часто все працювало одночасно…


Але одного дня всі електростанції просто зупинилися. Від перенапруги. А разом з ними і все, що працювало від електрики. До того ж атомні електростанції забруднювали середовище. Стали хворіти люди. Майже не залишилося запасів вугілля, нафти, природного газу, тобто природного палива.

І тоді всі згадали, що існують ще й невичерпні ресурси енергії: енергія води, сонця, вітру. А ще кожен може заощаджувати енергію вдома».

Після повчальної мандрівки, діти переглянули мультфільм «Добре серце». Мультимедійна презентаційна гра «Тепла оселя», допомогла розібратися малечі в питаннях домашньої економії. 

Дітям пропонувались певні ситуації, а вони, в свою чергу, відповідали чя  призведе це до економії і чому?

Кожен учасник мандрівки отримав пам’ятку «дбайливого українця» і завдання: оглянути свою оселю і поміркувати, що можна покращити, щоб не втратити енергію. 

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар