Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 28 грудня 2017 р.

Зимова карусель

Дитячі каруселі завжди викликають позитивні емоції, які пов’язані з безтурботним дитинством. Що потрібно дітям? Про що може мріяти будь-який малюк? Безумовно - це  години щастя для непосидючої малечі на ігровому майданчику:  веселитися, стрибати, грати. І сучасний парк розваг — саме те місце, де можна здійснити всі свої бажання, насолодитися повною свободою вибору і дій, щo дoзвoляє кoжнoму з гoлoвoю пoринути в чaрiвний cвiт розваг.
Але на початку історії атракціонів вони були придумані для дорослих.


Як тільки у людини з’явилися різноманітні соціальні потреби, їй стали потрібні розваги. Бажано — різноманітні, цікаві та захоплюючі.

В середньовічній Європі під час ярмарків і карнавалів на площах стали будувати щось на зразок прообразів сучасних парків розваг. І саме тоді, з’явилося поняття «атракціон». Атракціон — розважальний об'єкт, буквально в перекладі з французького означає «такий, що приваблює». Спочатку атракціонами називали найбільш видовищні циркові номери. Проте потім, з появою розвиненої індустрії розваг, атракціонами стали називати різні об'єкти в парках розваг.
Найперші атракціони були вкрай простими: влітку — гойдалки і каруселі, взимку — крижані гірки.

Сьогодні атракціони набагато привабливіші перших зразків.

І тому, ми вирішили з малечею з д/с № 465, зробити свої
каруселі, підключивши свою фантазію, креативність, а саме головне - бажання та гарний настрій.
Для цього нам знадобилося все, що є в арсеналі кожної дитини для творчості: сірникові коробочки, СD –диски, трубочки для коктейлю, кольоровий папір, новорічний дощик.

Робота кипіла: у когось швидко все виходило, хтось замислювався над складним «інженерним механізмом», який повинен бути робити коло без допомоги електрики.

І ось, нарешті, наше створіння запрацювало. Свoїми викрутacaми кожна каруселька спромоглася викликати у дітей радощі та від захвату заплескати в долоні. Уci вoни пoвeртaютьcя дoдoму бiльш нiж зaдoвoлeними.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар