Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 27 серпня 2018 р.

Літературне побачення з улюбленою письменницею

Леся Воронина у Київському Центрі реабілітації дітей з інвалідністю
Наша бібліотека неодноразово організовувала зустрічі з цікавими особистостями у Київському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю. Цього разу до Центру завітала відома дитяча письменниця, перекладачка, журналістка, член Асоціації українських письменників Леся Воронина.

письменниця Леся Воронина та  завідуюча бібліотеки ім. М. Костомарова Ліна Пескіна
«Книжки – це чудовий спосіб взаєморозуміння, саме це кращий спосіб спілкування» - переконана письменниця. На «літературне побачення» з нею та її книгами бібліотекарі запросили членів гуртка з англійської мови Центру.

Ми були надзвичайно вражені тим, що третина дітей знайома з творами письменниці: «Таємне товариство Боягузів», «Таємне товариство Брехунів» та «Таємне товариство Ботанів».

Леся Воронина у Київському Центрі реабілітації дітей з інвалідністю фотоУ цих пригодницьких повістях письменниця пропонує поринути у світ карколомних пригод звичайного хлопчика Климка, який пройшовши випробовування, поборов свій страх і став сміливим.

Леся Воронина розповідає про свої книгиА ще учасники заходу дізналися, що готується продовження цих дивовижних книжок: «Таємне товариство Близнюків». Спілкування мало діалоговий характер. Дітям було дуже цікаво поспілкуватися з улюбленою письменницею, дізнатися більше про героїв її повістей, адже Леся Воронина написала багато захоплюючих книг для дітей.

«Завжди пишу про те, що цікаво мені і, сподіваюсь, дітям також - каже Леся Анастасівна. – Дитяча книжка передусім має бути цікавою, захоплювати читача, а всі закладені ідеї не повинні бути «лобовими», читач має сам розшифрувати ці послання. Мені хочеться, щоб дітям були не байдужі мої герої, щоб вони мали бажання дізнатися більше і про те, з ким ці герої дружать, що люблять, що бояться, про що мріють… Тобто, я створюю цілий світ, який має захоплювати читача». 

Леся Воронина ставить афтограф на своїй книзі
книги Лесі Ворониної фото


На закінчення письменниця подарувала вихованцям Центру свої книги з побажаннями і автографом. А діти з нетерпінням чекатимуть захоплюючих подорожей, дотепних історій та чудових книг Лесі Ворониної.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

2 коментарі:

  1. Чудовий захід ! Ми вам трішечки заздримо. А до наших читачів приїздила Марина Павленко зі своєю "Русалочкою із 7-В"... Справжнє свято !!! (Оріхів, Запорізької обл.)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, пані Любове! Дійсно, для читачів справжнє свято, коли вони можуть поспілкуватися з улюбленим письменником. А бібліотека - найкраще місце зустрічі!

      Видалити