Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 21 грудня 2018 р.

У майстерні Снігової Королеви

Чарівниця зима… От ми й дочекалися снігових заметів, морозних сонячних днів, ковзанок, гри у сніжки, веселих зимових свят. Напередодні скорого відпочинку і святкування ми, як і завжди перед новорічними святами, йшли до дитячого садка з новими історіями і новими завданнями для дітлахів.

Цього дня ми покликали всіх на гостини до Снігової Королеви. Але спершу поставили завдання - здогадатися куди ми прямуємо. А допомогли нам в цьому яскраві кубики-пазли, які треба було скласти у певному порядку за номерами. Так і повторили лічбу до двадцяти, і спробували переграти хлопчика Кая з однойменної казки.

Та Снігова Королева приходить до нас тільки взимку, от ми й згадували, чим нам подобається ця пора року. Головна її привабливість – сніг. Він такий різний, але завжди чарівний і улюблений: фігурні, ніби вирізані, сніжинки, сріблястий іній, пластівці, схожі на пух, масивні замети. Вважається, що двох сніжинок з однаковим візерунком не існує. 

А звідки ж береться сніг? Сніжинки, як і дощові краплі, теж виникають завдяки водяній парі. Водяна пара піднімається високо над землею, туди, де панує сильний холод, і тут одразу із неї утворюються крихітні крижинки-кристалики. Це ще не ті сніжинки, які падають на землю, вони ще дуже малі. Але шестикутний кристалик весь час росте, весь час збільшується і, нарешті, стає дивовижною зірочкою.

Ми дружно відгадували загадки, згадали мультфільми та історії про Новий рік, Різдво, зиму та зимові свята. Дітлахи отримали чудові наліпки за активну участь у грі-навчанні.

Справжній бал сніжинок завершував нашу зустріч. Мереживні, об’ємні, зі сріблястою підвіскою, вони викликали захоплення всіх дітей. А найбільший захват – від можливості за допомогою фігурного діркопробивача самим зробити візерунки на них та скріпити краї сніжинок переливчастим дощиком.

Радісні вигуки про можливість зробити такий чудовий подарунок батькам та щире «дякуємо» стало нашою найціннішою нагородою.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар