Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 25 листопада 2019 р.

Нові, стильні та красиві – диво-книги для дитини

Наша бібліотека провела зі школярами ЗОШ№95 літературний захід з представником видавництва «Старого Лева» – Саломе Енгибарян.

Пані Саломе розповіла дітям про історію створення «Старого Лева» та його видавничу роботу:

«Дорогі друзі! Чи ви чули про Старого Лева, який народився у княжому місті Львові? Він великий мандрівник і щирий приятель дітей. Звідусіль, де б не мандрував, Старий Лев привозить казки та різноманітні оповідки. Він усе це колекціонує. Так-так, хтось збирає марки, а Старий Лев – казки. Та якось, Старому Левові стало сумно від того, що ніхто інший не бачить його колекції, не знає про його неймовірні пригоди, зустрічі з надзвичайно цікавими письменниками. І він вирішив видавати книги для дітей, а в них розповідати про свої пригоди та знайомити дітей зі своїми друзями. 

Звичайно, Старому Леву було б надзвичайно важко самотужки видавати книжки. Тож він знайшов собі вірних друзів, на яких переклав усі видавничі турботи, а сам лише дає поради та надихає молодших товаришів на нові звершення. Так, 18 років тому, у місті Львові було створено видавництво «Старий Лев», на чолі з дитячою письменницею – Мар’яною Савкою. На сьогодні видавництво має три представництва: у Києві, Одесі та Дніпрі.

Книги «Видавництва Старого Лева» неодноразово нагородженні званням «Книга року» та відзначені особливими преміями Форуму видавців у Львові. «Казка про Старого Лева» – головного редактора видавництва Мар’яни Савки ввійшла у престижний світовий каталог дитячої літератури. А у березні 2013 року, одночасно у Львові та Лейпцигу, було презентовано перший Міжнародний українсько-німецький соціально-літературний проект «Мама по скайпу» – присвячений актуальній темі сьогодення: трудовій міграції. 

В асортименті видавництва є як «вічна класика», так і шедеври сучасного гумору. Серія «Читання про реготання» найпопулярнішого британського дитячого письменника Джеремі Стронґа, серія про пригоди Малого Вовчика від ще однієї британської зірки – Іана Вайброу«Видавництво Старого Лева» видає та популяризує сучасних дитячих українських письменників. Серед них є вже і відомі.»

Ведуча ознайомила присутніх з новинками видавництва і що особливо нас порадувало – це те, що діти виявили велике захоплення книгами, уважно слухали, а деякі придбали книги, які їх зацікавили.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар