Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 5 грудня 2019 р.

Державність України XXI століття

День Збройних Сил України – свято чоловіків, хлопців, які мають свою національну і людську гідність, завжди готові боронити свою Батьківщину. Та шляхи утворення та формування української армії такі ж непрості, як і становлення самостійної держави України.

Державність України – це насамперед устрій духовного та матеріального буття цілого народу, а також своєрідний фундамент, коріння держави. Тому що Україна народилася не вчора, а її народ століттями живе на своїй землі. Наші предки будували нашу державу у тяжких, іноді у драматичних обставинах. Щось їм вдавалося, щось – ні, але зрозуміло, що кожному поколінню українців треба вміти відстоювати своє. Проте, для цього потрібні не лише воля і хоробрість, а й знання про те, звідки ми прийшли, чого досягли, що маємо й завдяки чому. 

Ось і наша бібліотека не стоїть осторонь формування свідомості у  вихованців ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус». Адже вони мають великий потенціал, запал, енергію, яку треба лише спрямувати у правильне русло, формуючи особистість, щоб підняти її на новий, кращий рівень.

Здобувши незалежність, народ України розпочав активну діяльність по створенню своєї демократичної правової держави – це одна з основних ознак власної державності. Також ознаки державності – державні символи. Це офіційні знаки, які закріплені законодавством, що символізують суверенітет держави: Державний прапор, Державний герб і Державний гімн. Вони є основою історичної свідомості громадян та процесів державотворення, які формувалися протягом тисячоліть.

Всі ці складові державності ми обговорювали з ліцеїстами, з’ясували, наскільки важливо бути творцями своєї незалежності, познайомили з літературою, яка дає можливість зазирнути у витоки державності. Чайнворд «Герби України», котрий розгадували всім класом, стимулює підвищити інтелект та знання учнів з історії власного народу, краще розуміти процес державотворення минулого. Нестандартність мислення та оригінальність думки виявило складання пазлів «Українська гордість Війська Запорозького», де кожен з учасників відчув себе невід’ємною часточкою свого народу. 

Україна… Її майбутнє в руках молоді. Тому, сучасна бібліотека, не зважаючи на глобальний вплив смартфонів, прикладає максимум зусиль, щоб молодь була інтелектуально грамотною, здобувала знання завдяки читанню, самоосвіті та реалізувала у своєму життя тільки все найкраще, бо книга – надійне джерело знань перевірене часом!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар