Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 4 лютого 2020 р.

Архітектурне намисто України

Споруди нашої країни вражають різноманітністю стилів, форм, а також багатством історії. 

Тому ми вирішили показати нашим читачам добірку найвеличніших архітектурних пам’яток України, які варто відвідати.




Чернівецький національний університет


Величезна споруда об’єднала в собі стилі кількох епох, тому ззовні нагадує чарівний палац. Студенти між собою називають його «Чернівецьким Хоґвартсом».


Співочі тераси


У селі Городнє Харківської області розташований цікавий об’єкт садово-паркової архітектури – «Співочі тераси». Вони є унікальною пам’яткою не лише України, а й Європи. Ще однієї особливістю цього місця є його дивовижні акустичні властивості. Людський шепіт на одному краю тераси прекрасно чується на відстані до 60 м. Секрет музичного дива ховається у цегляних стінах, в яких вбудовано спеціальні труби з різних матеріалів та різного розміру. 


Замок Любарта


Верхній замок, або замок Любарта, давно став візитівкою Луцька.

Будівництво споруди тривало понад 40 років. За цей час замок змінював господарів, які урізноманітнювали архітектурний ансамбль на свій смак. Таким чином споруда поєднала у собі елементи двох стилів – готики та ренесансу.


Дніпровська ГЕС


У самому центрі Запоріжжя, на місці колишніх козацьких порогів, розкинулася гігантська бетонна гребля. На території Дніпровської ГЕС знаходиться музей, у якому можна почути багато цікавих історій про будівництво станції.


Хотинська фортеця


Хотинську фортецю називають одним із «Семи чудес України». Розташована вона у місті Хотин, Чернівецької області. Фортеця до наших днів зберегла свою автентичну будову та дух минулих епох. Кінорежисери часто обирають це місце для своїх фільмів. Зокрема тут знімали фільми «Тарас Бульба», «Гадюка», «Захар Беркут», «Три мушкетери», «Стріли Робін Гуда» та ін.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар