Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 19 лютого 2020 р.

Архітектурна скарбниця

Київ – стародавній, але сучасний, метушливий, але затишний – таким його бачать корінні мешканці та гості міста! Дійсно, наше місто надзвичайно красиве! Адже красу будь-якого селища, міста, мегаполісу ми оцінюємо за його парками, будівлями, храмами. Якщо Київ проходити від околиці до околиці – кожен район, кожна місцинка, кожен квартал радуватиме око чимось незвичайним. 

У «спальних» районах нам до вподоби «сталінки» з кольоровими карнизами та індивідуальними формами будинків. Нові житлові райони дивують мальовничими набережними та цікавими багатоповерхівками. Середмістя та історичний центр приваблюють різноманітними архітектурними пам’ятками. 

Тому, наша захоплива мандрівка «сторінками» кам’яного літопису нашого міста продовжується з вихованцями краєзнавчого гуртка ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус».

Кожна історична епоха залишала свій відбиток. Щоб визначити та навчитися відрізняти архітектурні стилі, наприклад, церкву ХІІст. від храму ХУІІІст., необхідні знання. І як завжди, книги надають можливість почерпнути неоціненні знання, а ми – бібліотекарі, як надійний провідник, ведемо стежками до знань. Але, Київ має не тільки релігійні храми, історичні споруди, а також «храми знання та добра» – це бібліотеки. 

Показ тематичних слайдів ознайомив учнів з бібліотеками Києва: є маленькі бібліотеки та бібліотеки з величезним розміщенням творів; є солідні за своїм віком і такі, що відкрилися нещодавно, але всі вони - безцінний дар, тому що книга є завжди доступною для людей різного віку.

Потім ми перейшли до наступної частини нашого інтерактивного заходу. Для цього ми зробили міні-копію сучасної Александрійської бібліотеки з кондитерського виробу. У маленькі ніші-пази нашої «бібліотеки» вклали закладки-орігамі з питаннями бліц-вікторини. Питання стосувалися двох тем: архітектури та бібліотек. 

Обговорення було жвавим. І це не дивно, бо від правильних відповідей залежала нагорода. Чудова солодка «бібліотека» все ж таки дісталась юним знавцям сучасності, які вишикувалися у чергу до солодкого! Сподіваємось, що черги до наших справжніх бібліотек теж завжди будуть не меншими.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар