Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 10 лютого 2020 р.

«Лепрекони» Валентини Захабури

У межах Всеукраїнської акції «Живі письменники», наша бібліотека провела зустріч учнів 7-Б класу ЗОШ №27 з письменницею, авторкою і виконавицею пісень, мрійницею та нашою колегою – Валентиною Захабурою. Також гостею заходу була поетеса та громадська активістка – Мальва Крижанівська, яка ознайомила присутніх зі своїми віршами.

Валентина Захабура презентувала книгу для підлітків «Лепрекони». Ця книга стала переможцем у номінації «Підліткова книжка року», проекту підтримки дитячого читання «Барабуки».

Гадаєте, лепрекони – лише міфічні ірландські персонажі? А от і ні. Це жваві українські підлітки, які взувають до гімназії зелені черевики і називають себе спільнотою лепреконів. «Лепреконка» Наталія отримує листа від друга дитинства Антіна, і з нього довідується, що геть нічого не знає про людину, яка ще кілька років тому видавалася зрозумілою і найближчою.

Друзі-лепрекони потерпають від діставучих вчителів, які ні сіло ні впало можуть заборонити учням весну, від надмірної чи, навпаки, недостатньої батьківської уваги, від застарілих соціальних стереотипів. А ще – шукають себе, закохуються, хвилюються одне за одного й завжди готові прийти на допомогу і дати відсіч проблемам. Адже дружба – їхній найбільший скарб.

Говорити й писати про підлітків страшенно складно, дуже відповідально і надзвичайно цікаво. Підліткова література – світ, де можна побачити проблеми інших і вберегтися від власних помилок. І як добре, що знайти відповіді на нелегкі запитання можна у книгах українських авторів. А ще краще, мати можливість поспілкуватися з ними безпосередньо – розповісти про те, що хвилює, запитати про те, що цікавить.

Валентина Захабура



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар