Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 8 квітня 2020 р.

Поради психолога бібліотеки | Лялька-антистрес (арт-майстерня)

У рубриці «Поради психолога бібліотеки» ми продовжуємо ділитись цікавою та корисною інформацією від психолога нашої бібліотеки  - Олени Степанівни Черниш. В попередньому матеріалі ми розповідали про те, як страх провокує хвороби, а сьогодні поговоримо про арт-терапію.

Пропонуємо познайомитися з чарівним інструментом, який допоможе знизити тривожність, зберегти контроль над власним життям і спокійно відноситися до необхідності тривалого перебування в умовах соціальної ізоляції.

Як Ви думаєте, що володіє такою неймовірною силою? Що допоможе зберегти психічне здоров’я під час карантину? 

Це лялька та атрибути, пов’язані з нею – будиночки, прикраси, різноманітний антураж. 

В умовах, в яких сьогодні перебувають українці, найбільшою загрозою для нашого здоров’я є психоемоційна напруга. Вона накопичується і вимагає виходу. Якщо не знімати внутрішню напругу, вона поступово почне здійснювати свій негативний вплив на здоров’я. 

Тому, відкладайте всі свої домашні справи і займімося творчістю! 

Терапевтичні ляльки виконуються швидко, з будь-якого матеріалу: ниток, клаптиків тканини, природного та синтетичного матеріалу. Вони можуть бути красиві й страшні, з обличчям і без, великі й маленькі. 

Підготуйте все, що може знадобитися, і починайте творити. Не плануйте. Просто приступайте до роботи. В арт-терапії це називається – йти за руками. Основна умова – отримуйте задоволення від процесу. 

Саме під час творення Ви й позбавляєтеся поступово від внутрішньої напруги, тривоги, страхів, невпевненості та інших негативних настроїв.


Приємної творчості, друзі!








Автор: Олена Черниш



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар